Pécsen is vitatkozik még a baloldal

Sokszereplős a baloldal...

A DK már biztosan külön indul az őszi választáson, és bár az Együtt-PM is igen határozott már a kérdésben, úgy tűnik, hogy az MSZP-nél kicsit tovább molyolnak még azon, hogy kiket állítsanak hadrendbe az őszi választásokon.

hirdetés

Megírtuk, a DK helyi szervezete különutasként indul majd el az önkormányzati választáson, miután a Kunszt Mártáék nem tudták elfogadni, hogy a két másik baloldali párt olyan embereket látna szívesen, akik nem vettek részt korábban a pécsi városvezetésben. Így tehát nem véletlen, hogy Kunszt Márta nemet mondott, hiszen ő korábban még alpolgármesterségig is vitte a szocialisták színeiben.

S bár szinte mindenki kész tényként kezeli, hogy Kovács Ágnest indítaná az MSZP, de ezt a szocialisták továbbra sem  erősítik meg. Egy hónapja még arról beszéltek, hogy július végére már tájékoztatják a nyilvánosságot, bemutatják a jelöltjüket. Három hete pedig arról, hogy most beszélnek, ám még mindig hallgatnak nemcsak a képviselőjelöltek, hanem a polgármesterjelölt személyéről is.

Egyelőre Gulyásék titkolóznak
Egyelőre titkolóznak Gulyásék

Az Együtt-PM regionális politikai igazgatója, Berkecz Balázs szerint több szervezettel is tárgyalnak, és ők is Kovács Ágnest támogatják, ahogyan az MSZP is. A polgármesterjelölt és képviselői aspiránsok hivatalos bemutatásra pedig augusztus közepén kerülhet sor – mondta.

Tehát újabb haladékról van szó. Gulyás Emil, az MSZP városi elnöke ezúttal azt mondta, nem akarnak beszélni a partnereik nélkül, annyit viszont elárult, hogy civil jelöltjeik is lesznek, ugyanis “társadalmasítani” akarják a pártot.

Úgy tudjuk, a halogatás mögött az áll, hogy nem sikerül olyan listát összeállítani, amely az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek is megfelelne. Elképzelhető, hogy az MSZP-nél nagyon nehezen áll össze a lista, hiszen ha valóban igaz, amit Kunszt Márta  mondott két másik baloldali tömörülés feltételeiről, akkor leszűkülhetett a szóba jöhető aspiránsok száma. Ráadásul, a  helyben ismertebb arcok, akik korábban helyi, megyei vagy országos elnökségi pozíciókat töltöttek be – Nyőgéri Lajos, Tóth Bertalan, Fuchs Gábor – e tekintetben háttérbe vonultak.