Pécsen maradnak a jobbikosok Gyurcsány Ferencék mellett

Pécsen a jobbikos Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor továbbra is kitart a Gyurcsány-féle csonkaellenzék mellett – ez derült ki a párt alelnökének szavaiból. Miközben Pécsen már Gyurcsány Ferenc kampányol a jobbikosok által támogatott szövetségnek, Győrben kiléptek a balliberális együttműködésből. Azt írták: „a Jobbik alapító nyilatkozatában az áll, hogy a Jobbik célja a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból”.  

hirdetés

A Jobbik ma is ugyanaz, ami mindig is volt. Ugyanazon az úton járunk, amin egykor elindultunk – mondta idén januárban a párt pécsi regionális vezetője, Gyimesi Gábor, nem sokkal később pedig szövetséget kötött Gyurcsány Ferenc egykori és mostani pártjával. Így alkották meg a csonkaellenzéki tömörülést az MSZP-DK irányításával, amiért cserébe Gyimesi előkelő, befutó helyet kapott a baloldaliak listáján.

Győrben azonban egy hasonló – általuk moslékszövetségnek hívott – egyesülésből éppen azért léptek ki a jobbikosok, mert a párt alapító nyilatkozatában az áll, hogy a Jobbik célja a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.

A kilépők azt is mondták, hogy „csak olyan elnökséget tudnak támogatni a párt novemberi országos tisztújításán, amely kommunisták nélkül, a jobboldalon kívánja leváltani a korrupt Fideszt. A többiek pedig nyugodtan lépjenek át a DK-ba, ott majd naphosszat lehet csókolgatni Vadai Ágnest, vagy lerészegedni a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel”.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke Pécsett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, elképesztőnek és hiteltelennek tartja a kilépő képviselőjelöltjeik viselkedését, a párt elítéli ezt a lépést és kezdeményezi a képviselők felelősségre vonását, etikai eljárást is indít majd ellenük.

Kunszt Márta, a DK vezetője, az MSZP-DK pénzelte Péterffy Attila és a Jobbik regionális vezetője, Gyimesi Gábor a Gyurcsány-pártok csonkaellenzéki összefogásában

Az alelnök elmondta, a pártjuk országos elnöksége úgy döntött, hogy továbbra is az ellenzéki együttműködést támogatja Győrben, mint ahogy itt, Pécsett a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjét és a képviselőjelölteket is.

– Találgatásokba nem szeretnék belemenni, nyilván mindenki saját maga számol el a lelkiismeretével ilyen szempontból. Elképesztőnek és hiteltelennek tartom egyébként, hogy valaki egy ellenzéki együttműködés része, ott lehetőségeket kap, majd néhány hónappal később, a kampányfinisben úgy dönt, hogy kiszáll és különböző hiteltelen és mondvacsinált érvekkel megpróbálja ezt alátámasztani – felelte az alelnök arra a kérdésre, máshol is elképzelhetőnek gondolja-e, hogy előfordul majd a győrihez hasonló eset.

Hogy a győri jobbikosok miért léptek ki, arról egyikük ezt írta a közösségi oldalán:

Schwarcz-Kiefer Patrik a sajtótájékoztatón elmondta, Baranya megyében van országos szinten majdnem a legtöbb kistelepülés, emiatt kiemelten fontos a párt számára. Hozzátette, szerinte a Fidesz-KDNP elárulta ezeket a településeket, a demográfiai helyzet kritikus, a települések pedig „halálra vannak ítélve” a munkahelyek hiánya és a nem megfelelő fizetések miatt.

Gyurcsány kampányol az erdőégetéssel vádolt Péterffy csapata mellett

Cikkünk a pécsi balliberális „értelmiségi” körökből érkező legutóbbi erőszakos fenyegetés és a korábbi életveszélyes fenyegetések miatt szerkesztőségi írásként jelenik meg.

hirdetés
Hirdetés