Pécsen nem vetítik A majmok bolygóját

Úgy tűnik, a pécsiek lemaradnak az év egyik legnagyobb mozis durranásáról, A majmok bolygója – Forradalom című filmről. A Cinema City mozihálózat nem tudott megegyezni a forgalmazóval.

hirdetés

Július 17-e A majmok bolygója legújabb részének magyarországi premiere, azonban a pécsiek egészen biztosan kimaradnak az élményből, ugyanis a Cinema City mozihálózat nem tudott megegyezni a filmet itthon forgalmazó InterCommal. Mivel városunkban több mozi jelenleg nincs, így sajnos lázadó majmok nélkül maradunk.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=v0wP5ZkaUGg” width=”700″]

Buda Andrea, az országosan 176 termet üzemeltető Cinema City marketingigazgatója egy filmes blognak azt nyilatkozta, sajnálja, hogy így alakult a dolog, ők mindent megtettek a megegyezés érdekében.

Természetesen mind a forgalmazó, mind az országos mozihálózat számára nagy veszteséget jelent, hogy az idei év egyik legnagyobb durranását nem vetítik, hiszen így csak néhány budapesti filmszínházban lehet majd megnézni a filmet.

A 3D-ben is vetített nagy költségvetésű gigamozi feltehetően sok nézőt vonzott volna, az amerikai premierhétvégéjén több mint 72 millió dollárt hozott.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rf5e7Xc1Hwk” width=”700″]