Pécsett is érezni lehet majd a kubai szivarok füstjét

Kubai buli lesz!

Kuba egy napra beköltözik Pécsre! November 29-én a közelgő téli hideget elűzi a világhírű Buena Vista Social Club utódzenekarának, a Habana Social Clubnak a vérpezsdítő, éjszakai mulatók hangulatát idéző zenéje. A táncba hívó fülledt ritmusok a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében csendülnek majd fel.

hirdetés

Aki még nem járt Kubában, azt a Pécsre érkező Habana Social Klub igazi kubai dallamai egyből megismertetik majd a szigetország kultúrájával. A Habana Social Club a szivarfüstös havannai lokálok jelenlegi legnagyobb sztárja, a helyiek első számú kedvence, akik mielőtt jövőre egy komoly, 80 állomásos turnéra indulnak, beugranak Pécsre, hogy megmozgassák kicsit a táncolni vágyókat.

Kubai buli lesz!
Kubai buli lesz!

A zenekar további célja az, hogy a koncertre ellátogatók átvegyék a kubai életérzést, a karibi pezsgést, és az igazi kubai élettörténeteket elmesélő dalaik keserédes hangulatát. Ennek érdekében pedig a Habana Social Club mindent meg fog tenni.

A zenekart egyébként azért is érdemes megnézni a Zsolnay Negyedben, mert a zenei szaksajtó egyöntetű véleménye szerint ezek a kubaiak méltó utódai az itthon és világszerte is hatalmas hírnévre szert tett Buena Vista Social Clubnak, akik 2014-ben végleg elbúcsúztatták közönségüket, ezzel pedig hatalmast űrt hagyva a kubai zenei életben. A Habana Social Club ezt a hiányt tölti most be. Azt is mondhatnánk, hogy ők az új Buena Vista Social Club.

Helyszín: Zsolnay Negyed, E78 koncertterem
Időpont: november 29, 19.00