Pécsett is menekülhetünk a szellemek elől

Szeretne Pécs utcáin menekülni színes szellemek elől? Tudjuk, hogy igen. Most pedig meg is teheti, hiszen a Google Térkép oldala fantasztikus meglepetéssel rukkolt elő, amit kár lenne kihagyni.

hirdetés

A Pac-Man minden idők egyik leghíresebb videojátéka, ez vitathatatlan tény. A kis sárga lény, aki imádja a gyümölcsöket, de utálja a színes szellemeket, most eljött mindenkihez, aki rendelkezik bármilyen számítógéppel, és használja a Google Térkép oldalát.

Április elseje alkalmából ugyanis a Google megfejelte a térképes szolgáltatását egy Pac-Man kiegészítővel, amelynek köszönhetően szinte a világ bármelyik városának úthálózatát át tudjuk alakítani egy virtuális játéktérré, ahol kis sárga hősünkkel kedvünkre kajálhatjuk a gyümölcsöket, és gyűjthetjük a fontos pontokat. Bizonyára minden pécsinek az jár most a fejében, hogy vajon a városban is lehet-e játszani a játékkal? A válasz pedig igen.

Próbálják ki a Széchenyi téren is!
Próbálják ki a Széchenyi téren is!

A Google bolondok napjára szánt meglepetéséről annyit kell még tudni, hogy ha játszani akarunk vele, akkor meg kell nyitni Pécs térképét, rá kell közelíteni arra a városrészre, ahol játszani akarunk, és ezután meg kell nyitni az oldal bal alsó sarkában megjelenő Pac-Man ikont.

A térkép egyből át fog váltani a játékból ismert színekbe és megjelenésre, és már indulhat is a hajsza az értékes pontok után. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy csak akkor tudunk játszani vele, ha a térkép-részleten megfelelő mennyiségű út van. Ezért sajnos hiába próbálkozunk a Mecsekkel, vagy nagyobb zöldterületekkel, a Pac-Man lényege ugyanis az úthálózatok labirintus-szerűségében történő őrült rohanás.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a játék meddig lesz elérhető, épp ezért azt javasoljuk, hogy minél előbb próbálják ki, ugyanis hatalmas élmény saját lakóövezetünkben – vagy akár egy többmilliós nagyvárosban – menekülni a szellemek elől.