Pécsett nem lesz sztrájk?

Egyelőre nem terveznek demonstrációt a pécsi pedagógusok – közölte a legjelentősebb, mintegy hétszáz tagot számláló Pedagógusok Szakszervezete pécsi titkára.  A  tanároknál az verte ki a biztosítékot, hogy a nemzetgazdasági miniszter – a stabilizációra hivatkozva – elhalasztaná a pedagógusok béremelését.

hirdetés

Egyelőre nem terveznek sztrájkot, hanem tárgyalnának a béremelésről a pécsi tanárok. A legnagyobb, mintegy 700 tagot számláló Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) pécsi titkára szerint a következő napokban megszondázzák a kollégákat, felmérik, hogy mekkora az elégedetlenség.

– Egyelőre kivárunk, még nincs sztrájkhangulat, noha mindenkit negatívan érint, ha befagyasztják a béreket – mondta érdeklődésünkre Antal Lajos.

A PSZ pécsi titkára hozzátette, úgy tudják, hogy az országgyűlésben lesz egy olyan vitanap, amelyen nemcsak a pedagógus életpálya-modellről és a béremelésről lesz szó, hanem a közoktatás szerintük necces kérdései is terítékre kerülnek.

– Ha ezen a megbeszélésen nem olyan irányt vesznek majd a tárgyalások, mint amire számítunk, akkor elképzelhető, hogy szóba kerül a sztájk is. Egy esetleges demonstráció előtt azonban fel kellene mérnünk a hajlandóságot is, erre pedig eddig nem került sor – mondta a titkár.

Antal hangsúlyozta, a pedagógusok bére négy éve nem követi az inflációt, ezért szerintük elengedhetetlen a fizetésük megemelése.

 

  • ZTE

    3 havi szabadságuk van! Amit fizetnek is nekik. Mellette magánórákat adnak tízezrekért. Menjenek a francba.