Pécsi apróságok rajzait díjazták a rendőrök

Még februárban hirdetett rajzpályázatot a pécsi rendőrség és az önkormányzat, melyre több száz óvodás, és általános iskolás gyerek küldte be az alkotását. A baleset-megelőzési céllal kiírt pályázat győztes rajzai kreatívan járták körül a biztonságos közlekedés, és az utakon ránk leselkedő veszélyek témakörét.

hirdetés

Május 30-án díjazták az „Engem is hazavárnak” című rajzpályázat első három helyezettjét az óvodás, és az általános iskolás korcsoportban. A rendezvényen Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntötte a fiatal alkotókat és családjaikat.

– Rengeteg veszély leselkedik ránk a közlekedés során. Gondolkodnunk kell a kerékpárosok, motorosok, és az autósok fejével is, figyelnünk, vigyáznunk kell egymásra. Szeretnék gratulálni a gyerekeknek, valamint a szüleiknek és felkészítő tanáraiknak is – mondta el Páva Zsolt csütörtökön.

Gulyás Zsolt, a Baranya megyei rendőrfőkapitány a csütörtöki díjátadón elmondta, hogy a rajzpályázat célja részben az volt, hogy a gyermekek szemével próbálják megmutatni azt, hogy hogyan közlekednek a felnőttek.

– A gyerekek bár nem ismerik a közlekedési szabályokat, mégis tisztán látják a veszélyeket, amik ránk leselkednek az utakon, erről tanúskodik a több száz beérkezett pályázat is – mondta el Gulyás Zsolt.

Az ezredes hangsúlyozta, hogy a sikeres rajzpályázaton túl is készülnek figyelemfelhívó projektekkel. Mint mondta, a tervek szerint szeptembertől egy egyedülálló program indul az iskolákban, melynek keretében a kisdiákok közlekedési kultúrát és közlekedésbiztonságot tanulhatnak, de a középiskolásokat és egyetemistákat is szeretnék megszólítani, őket egy filmkészítő pályázat keretében vonnák be, melyben megmutathatják a pécsi fiatalok, hogy ők hogyan látják a közlekedést, és hogyan hívnák fel a figyelmet a közlekedés biztonságára.

Hirdetés