Bemehet a B-közép a pécsi stadionba

A PMFC szombaton játszik a már biztosan az NB I-ben nem induló Győr csapatával, ez lesz utolsó mérkőzés a másodfokon eljáró licencadó bizottság ülése előtt, ahol eldől a pécsi futball jövője. A pécsi B-közép előtt ezért kinyitják a pécsi stadion kapuit.

hirdetés

Mint kiderült, nagyjából 600 millió forintot kaphatna következő idényben a PMFC az MLSZ új szabályai szerint, amelyek alapján a hazai szerencsejátékból befolyó forrást osztanák szét a klubok között.  A tét tehát óriási, hiszen nagyjából ennyiből gazdálkodik most is a klub, ráadásul a felnőtt csapat NB I-es tagsága nélkül a pécsi akadémiai célok, a több száz gyereket megmozdító utánpótlás is veszélybe kerülhet.

A licenc-ügyről ITT, ITT és ITTis olvashat részleteket. 

A B-közép szurkolói – akiket szurkolói kártya nélkül  csapatukat féltve meg is keresték a klubot, hogy milyen módon tudják kifejezni szimpátiájukat a pécsi csapat mellett.

pmfc, b közép2

– A szurkolók kerestek meg bennünket, hogy a szombati győri meccset megnéznék kivetítőn a pécsi stadionban, ám miután a mérkőzést nem adja egyetlen televíziós társaság sem, úgy döntöttünk, hogy a pénteki edzés előtt kinyitjuk a kapukat – mondta Vereby-Csethe Bence, a PMFC kommunikációs- és marketing munkatársa.

A szurkolók egyfajta szimpátia megmozdulást tartanak így pénteken 18 órától a stadionban, az északi lelátóra várják őket, a büféket is kinyitják. A tervek szerint néhány “nagy öreget” is meghívnak majd, akik rövid beszédet is tartanak, valamint levetítenek egy filmet is a PMFC-ről. Ezt követően közös fotózás lesz a pécsi focistákkal, valamint a szurkolók megtekinthetik a 18.30-tól kezdődő edzést is a stadionban.