Komoly tervei lehetnek a balliberális ellenzéknek az üresen álló laktanyákkal, Karácsony Gergely, az MSZP-PM miniszterelnök-jelöltje volt az, aki többször is hangot adott véleményének, miszerint a hazai üresen álló laktanyák kapacitása tökéletesen alkalmas volna a migránsok befogadására. Pécsi jelöltjük, Mellár Tamás pedig kinyitná a kapukat az afrikai bevándorlók előtt.  

Miközben a baloldal az elmúlt hetekben azt hangoztatja, hogy nem bontanák le a határzárat, addig az MSZP-PM egyik kulcsfontosságú jelöltje, Mellár Tamás kinyitná a kapukat az afrikai bevándorlók előtt, sőt korábban többször is amellett kampányolt, hogy be kellene fogadnunk az illegális migránsokat. Erről ITT, ITT és ITT is beszélt a politikus.

A Fidesz a minap éppen ezért tette fel a kérdést az MSZP-sek által segített jelöltnek, hogy megválasztása esetén hová helyezné el a migránsokat Pécsett, melyik városrészben adna nekik helyet.

Mellár lapunk munkatársának megkeresésekor először azt állította, hogy írásban várja a kérdéseket, majd miután nem válaszolt, újabb telefonhívásunkkor lecsapta a kagylót.

Mellár álláspontja egyébként rímel Karácsony Gergelyék zuglói elképzeléseire, hiszen emlékezetes, 2016 tavaszán Szabó Rebeka PM-es zuglói alpolgármester – Zugló egy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt által vezetett önkormányzat – azt az ötletet vetette fel, hogy bérlakásokat adnának ki illegális migránsoknak, de a mostani szocialista miniszterelnök-jelölt felújított laktanyákba helyezte volna el a bevándorlókat. Pécsen pedig kapóra is jönne az évek óta üresen álló Áper-laktanya és a város tulajdonában álló bérlakások.

Mellár Tamástól hiába vártunk választ

A Mellár mellett kiálló Demokratikus Koalíció pécsi képviselőjelöltje, Nagy Ferenc szerint ők ezzel nem foglalkoznak, és az MSZP-hez irányított.

Nagy Ferenc nem foglalkozik a kérdéssel

Nagy Ferenc lapunknak korábban azt mondta, hogy hiba volt a déli hátáron a kerítés megépítése, amely meggátolta az illegális bevándorlók áradatát.

Szakács László, MSZP-s képviselő – aki éppen Nagy Ferenc miatt lépett vissza a jelöltségtől – azt mondta, hogy ők nem terveznek ilyesmit. Annak ellenére közölte ezt, hogy a miniszterelnök-jelöljük korábban erről beszélt. Majd még azt is hozzátette, hogy „az MSZP viszont azt fogja tenni, amit mondtak – nem mást”. Az, hogy ez mégis mit jelent, nem árulta el.

A Mellár mellett szintén harcosan kiálló pécsi liberális elnök, Ágoston Andrea szerint nincs is betelepítés, de ha jönnek a migránsok, akkor egy-egy magyar településen fel sem tűnnének. Egyébként is Olaszországban már hatszázezer bevándorló van, „ott normálisan sikerült megoldani a dolgokat, ötszáz eurót tudtak adni a fiatal migránsoknak kulturális célokra, hogy könyvtárba járjanak, turistaként ismerjék meg Olaszországot”.

Az olaszok tényleg megoldották
A hétvégi választásokon kétharmados fölényt szerzett és kormányt alapíthat a nyíltan bevándorlásellenes Matteo Salvini. Hétfőn egy helyi olasz lakos lőtt le Firenzében egy szenegáli férfit, mire a helyi migránsok utcára vonultak, szétverték a belvárost, azt üvöltötték, hogy az olaszok rasszisták, fasiszták, követelték a frissen megválasztott kormányfő lemondását. A rendőrségnek nehezen sikerült megfékeznie őket.

Az incidens felvételei alatti olasz kommentek közül:

„Az elmúlt hét év politikájának következménye ez, hogy ide jutott az állam. A multikulturalizmus elmélete egy teljes tévedés.”

„Míg az állásnélküli olaszoknak alig adnak valamit és sokan az utcán hevernek hajlék nélkül, halnak meg a hidegben, több migráns hotelben eszik-iszik. Mert a kormány a mi hazánkban nekik segít.”

 

1 hozzászólás

Comments are closed.