Tüke holmik a világban

Számos olyan pécsi termék van, ami nemcsak itthon, hanem a nagyvilágban, sőt akár még Hollywoodban is népszerű. 

hirdetés

Pécsi Kesztyű

Ezt szinte senkinek nem kell magyarázni, nagyanyáink is emlékeznek még az erről szóló reklámokra. A gyár azóta is zakatol, a kesztyűket pedig olyan sztárok hordják, mint Madonna, Lady Gaga, vagy Ryan Gosling. Az igazán menő pécsiek ezt nem hagyhatják ki a kollekcióból!

Ryan Gosling is pécsi kesztyűt visel a Drive-ban
Ryan Gosling is pécsi kesztyűt visel a Drive-ban

– Justin Bieber, Katy Perry is szerzett be tőlünk darabokat amerikai közvetítőnkön keresztül, de Kanadába, a skandináv országokba, Franciaországba, Németországba is szállítunk – mondja Hornicz Bernadett, a gyártó Szom-Hor Kft. ügyvezetője.

Knoch Leather –  Rolls Royce is Pécsről rendeli

Knoch János bőrből készült bőröndjeivel, tárcáival szerzett világhírnevet. Többek között Japánba és Ausztráliába is szállít. Pécsi üzemében készült iPhone-tokjából a Rolls Royce több száz darabot rendelt.

Knoch termékeit Japánban és Ausztráliában is viszik, mint a cukrot
Már Kínában akarják másolni!

A pécsi okostelefonok: Jabil

Talán kevesen tudják, de a több száz főt foglalkoztató Jabil Pécsen szervizeli az Európából, Afrikából és a Közel-Kelet minden részéről ide érkező okostelefonokat – köztük a legdrágábbakat is. Szabó Ágoston, a cég képviselője elmondta: szerződött partnerük legújabb technikái is a pécsiek keze között forog.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszaújvárosi üzeme

Kinder-tojás gyár

A naponta százmilliók által vásárolt Kinder-tojások figurái is Pécsen készülnek. Egyelőre 100, de jövő év végéig 250 megváltozott munkaképességű pécsi dolgozik a gyárban. A figurák nemcsak Európába, de a többi kontinens országaiba is eljutnak.

Itt készítik a Kinder-figurákat is
Itt készítik a Kinder-figurákat is

Európa legnagyobb dohánygyára a pécsi

A BAT egyik legnagyobb európai üzemét alakította ki városunkban, a 9 milliárdos új gyárat hamarosan beindítják. A pécsi cigik nemcsak Európába jutnak el, hanem távolabbra is.

Más kontinenseken is pécsit pöfékelnek
Más kontinenseken is pécsit pöfékelnek

Tipton – Pécsiek szemüvegei sztárokon

Sok híresség hordja Milaskey Tipton Zakariás napszemüvegeit és szemüvegkereteit, többek között Flo Rida, Elton John, Dani Alves, ByeAlex, Till Attila a vásárlója a bakelitlemezből készített daraboknak.

Tipton

Pár éve az egyik Tipton napszemüveg kétezer nevező közül bekerült a legjobb ötbe egy rangos nemzetközi optikai kiállításon Párizsban. Jelenleg is Pécsen készülnek a különleges szemüvegek alkatrészei.

Orrban jók – Nosiboo

Egy családi nyaralás indította el a pécsi apukákat a világhírnév felé. A mindennapjaikat akarták megkönnyíteni, végül azonban az általuk feltalált, újfajta orrszívó elnyerte a dizájn Oscar-díját, azaz a Red Dot-ot.

Nosiboo

Kifejlesztették a ma ismert egyik legjobb orrszívó készüléket, amelyet világszerte egyre több szülő használ már.

Honsa: kalaptartók prémiumautókba

A pécsi Honsa Kft. Könnyűszerkezetes hordozólapokat, csomagtartó fedlapokat gyárt az autóipar számára. Fontos tudni, hogy ezek az elemek könnyűek de stabilak,hiszen nagy súlyt kell a csomagtérben elbírniuk és tartaniuk. Termékeiket az világszerte szállítják; közvetlen beszállítói a Volkswagennek és az Audinak, köztes szállítókon keresztül értékesítenek a BMW, a Mercedes, a Jaguar, a Land Rover, a Toyota, a Ford, az Opel részére. A prémiumkocsik közül alkatrészük a Rolls Royce Phantomba, Audi Q7-be, és a Land Rover Evoque-be, az 5-ös BMW-be kerül.

A Rolls Royce-nak is szállítanak
A Rolls Royce-nak is szállítanak