Pécsi Fidesz-frakció: „Nézzetek tükörbe, ti, akik becsaptátok a pécsieket!”

Vári Attila, a Fidesz önkormányzati képviselője (jobbra) a pécsi közgyűlésben

Ezzel a címmel juttatott el közleményt lapunkhoz a pécsi Fidesz-frakció.

A közleményben kijelentik, hogy

 • Pécs az utóbbi években fejlődő pályára állt,
 • erősödött a helyi gazdaság,
 • rekord iparűzési adó folyt be a kasszába,
 • eredményes volt Páva Zsolték stratégiája, amit a pécsiek támogattak,
 • milliárdos pluszban van a város kasszája,
 • rendbe tették az önkormányzati cégeket,
 • intézmények és városi terek újultak meg,
 • világcégek telepedtek meg Pécsen.

Ezzel szemben szerintük a jelenlegi városvezetés

 • több tízmillió forintos nagyságrendben bízza meg a haverjait, akik semmi kézzelfoghatót nem tettek le az asztalra,
 • rágalmaznak, vádaskodnak, összevissza beszélnek,
 • cenzúrázott Facebook-csoportokban és propagandamédiumokban álhíreket terjesztenek,
 • egymás között elosztogatják a tartalékokat, amit a pécsiek az elmúlt tíz évben felhalmoztak.

Íme a közlemény teljes szövege:

A pécsi Fidesz továbbra is a pécsiek pártján áll, miközben a balliberális pártok a választókat becsapva, civil álarc mögé rejtőzve szerezték meg Pécs kormányrúdját; pontosan azok, akik egyszer már valóban a csőd szélére sodorták Pécset, és eladósítottak minden pécsit a csecsemőtől az aggastyánokig.

Tényekkel igazolható, hogy Pécs az utóbbi években fejlődő pályára állt, erősödött a helyi gazdaság, rekord iparűzési adóbevétellel zárta a város a tavalyi évet, ami azt mutatja, eredményes volt az a stratégia, amit a jobboldali városvezetés a pécsiek támogatásával követett. Ezt egyébként végül maga Péterffy Attila a mai költségvetési vita során el is ismerte!

Tényekkel igazolható, hogy a város kasszája milliárdos pluszban van; ezt Péterffy Attila aláírásával úgyszintén elismerte, majd a Magyar Államkincstár szakemberei is visszaigazolták ezt!

Tény, hogy a korábbi szocialista városvezetés miatt 2009-re csődközelbe kerülő, sok tízmilliárdos hitelekkel ellehetetlenített önkormányzati cégeket egyenesbe hozta a jobboldali városvezetés; úgy, hogy eközben törlesztették a szocialista hiteleket is.

Tény, hogy eközben közel 200 milliárdos városfejlesztés történt Pécsen: iskolák, óvodák, intézmények, hivatalok újultak meg, rendelőintézeteket építettünk és tettünk rendbe, helyrehoztuk a városi tereket, amelyeket a baloldal elkótyavetyélt, vagy átjátszott haveri kivitelezőknek, akik kontármunkát végeztek.  

Tény, hogy számos új cég, köztük világcég telepedett meg Pécsen, és ma is aktív részesei a helyi gazdaságnak, munkát és megélhetést adva sok ezer pécsi családnak.

Az is tény sajnos, hogy a balliberális városvezetés lassan fél éve mást sem tesz, mint több tízmillió forintos nagyságrendben bízza meg a haverjait, akik eddig semmi kézzelfoghatót nem tettek le az asztalra.

A balliberális városvezetés közel fél éve csak rágalmaz, vádaskodik, valódi döntések helyett összevissza beszél, és a propagandamédiumai, valamint a cenzúrázott Facebook-csoportjai hathatós segítségével továbbra is terjeszti az álhíreket a városban.

Biztosak vagyunk abban, hogy a pécsiek átlátnak majd ezen a hazugságdömpingen, és előbb-utóbb mindenki számára világossá válik, hogy Péterffy Attiláék pontosan azt teszik, amit balliberális elődeik: felélik és egymás között elosztogatják azokat a tartalékokat, amelyeket Pécs és a pécsiek az elmúlt 10 évben felhalmoztak és kemény munkával elértek.”

hirdetés

Hirdetés