Pécsi ikonok jelennek meg a buszokon

Victor Vasarely képzőművész, Breuer Marcell világhírű pécsi építész, Horváth Judit kosárlabdázó legenda és Nagy Lajos király, egyetemünk alapítója. Ők azok, akik első körben immár nyolc pécsi buszt ékesítenek portréjukkal. Páva Zsolt polgármester ötlete nyomán lesz gyakorlat az egyedi pécsi „buszreklámokból”.

hirdetés

Kinek ne tűnt volna fel, hogy a pécsi buszokon az elmúlt hetekben több ismert hely vagy éppen Pécs számára kiemelkedően nagy hatással bíró ikonikus figura jelent meg? Kinyomoztuk miért és hogyan indult el a buszok egyedi matricázása a városban és kiderült: Vasarely, Breuer, Horváth Juci és Nagy Lajos csak nyitotta a sort, ugyanis a pécsiek szavazatai alapján sokan mások is jönnek még.

buszok (8)

Az ötlet, ahogy azt a Tüke Busznál, illetve az önkormányzatnál elmondták, Páva Zsolt polgármestertől származik, aki ilyen módon erősítené tovább a pécsi lokálpatriotizmust.

buszok (7)

– A gondolat akkor jött, amikor már látszott, hogy a buszcsereprogramnak köszönhetően nemsokára minden pécsi busz egységes arculattal bír, azaz a város által számos területen használt, Pécs színének számító eozinzöld árnyalatban pompázik – mondta a városvezető.

buszok (6)

Mint mondta, nem tekintenek a pécsi buszokra puszta reklámhordozóként, ezért csak igen kivételes esetekben, komoly összeg ellenében engedik meg, hogy egy-egy buszon hirdetés legyen. Kiváló terep azonban a felület arra – mondta Páva Zsolt -, hogy ismert vagy éppen kevésbé ismert, de Pécs és a pécsiek számára meghatározó emberek előtt tisztelegjenek.

buszok (4)

– A pécsiek időről időre számos területen tesznek tanúbizonyságot arról, hogy komoly erővel bíró lokálpatriotizmus munkálkodik bennük. Ezen kötődést szeretnénk erősíteni azzal, hogy folyamatosan ikonikus figurák előtt hajtunk fejet ilyen módon – mondta a polgármester.

A városvezető szeretné, ha a pécsiek is javaslatot tennének arra, hogy kikről emlékezzenek ilyen módon. Ezzel kapcsolatban hamarosan kampány is indul.