Pécsi képviselő a Magyar Olimpiai Bizottságban

Csizi Péter pécsi képviselőt delegálta az Országgyűlés a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelőbizottságába, ezzel a sportdiplomácia terén komoly lehetőséghez juthat Pécs.

hirdetés

A Magyar Olimpiai Bizottság felügyelőbizottságába az Országgyűlés mindig delegál egy tagot, mostantól Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője dolgozik a testületben. A felügyelőbizottság tagját az elnökségi ülésre is meghívják, ott tanácskozási joggal vehet részt.

csiziborkai
Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Csizi Péter képviselő

– Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy rám esett a választás, hiszen Magyarország a sport terén, nem túlzás, nagyhatalom – vázolta megválasztásának körülményeit Csizi Péter. – Elég csak arra gondolni, hogy hazánk gazdaságilag erősebb és jóval nagyobb országokat is meg szokott előzni az olimpiákon.

Kenderesi Tamásnak is zenéltek
Kenderesi Tamás is Pécs hírnevét öregbítette

Pécs az olimpiai sportolókat tekintve kiemelt szerepben van, elég csak Csonka Zsófia sportlövőre, Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszóra vagy Gyurkovics Ferenc súlyemelő szövetségi kapitányra gondolni. Hasonló a helyzet a paralimpián, hiszen Konkoly Zsófia vagy épp Sors Tamás is Pécs hírnevét növelte a sport világában. Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó vezetőként már a pécsi sportdiplomáciai vonalat erősíti, s mostantól Csizi Péter munkája is Pécs szerepét erősítheti a magyar és nemzetközi sportdiplomácia terén.