Amerikában futhat be a pécsi ketrecharcos

Makai és egy igazi sztár, Vitor Belfort

Mint azt nemrég megírtuk, Pécs ketrecharcos büszkesége, Makai Renátó hat profi küzdelem után eljutott arra a szintre, hogy a világ leghíresebb ketrecharcos csapatával edzhetett az Egyesült Államokban. Makai pedig miután hazatért, velünk osztotta meg először élményeit, és példaértékű sikereit.

hirdetés

Makai Renátó 9 éves kora óta sportol, szinte az összes létező harcművészeti ágban kipróbálta már magát, legyen az aikidó, dzsúdó, boksz, thai boksz, brazil dzsicuban, vagy épp a grappling. A harcművészetek impozáns sorától pedig egyenes út vezetett a kevert harcművészetekig (Mixed Martial Arts, másnéven ketrecharc), hisz elmondása szerint itt tudott technikailag igazán kiteljesedni. Ez érezhető abból is, hogy hat profi ketrecharc-meccsből négyet meg is nyert, ezek közül pedig egyet úgy, hogy az ellenfél, miután a mérlegelésnél meglátta, nem állt ki ellene.

Makai április első felében a világ két leghíresebb MMA csapatával, az American Top Team-mel és a Blackzilians-zel is edzett Miamiban. Elmondása szerint pedig a programja sűrű volt, de jóval több meglepő fejleményt is tartogatott, mint amire számított.

Makai az American Top Team ringje előtt
Makai az American Top Team ringje előtt

Az amerikai ketrecharc élvonalába, a UFC-be (Ultimate Fighting Championship) ez a két csapat küld harcosokat, a legnagyobb sztárokat ők szállítják. Ahogy Makai mondta: nem engednek be akárkit. Ez persze érthető is, hisz azok a harcművészek, akik innen jutnak a csúcsra, több százezer dollárt kaszálnak. Makai pedig abban a kiváltságos szerepben volt, hogy pontosan ezekkel a sztárokkal (például Vitor Belfort ,Thiago Silva, Anthony Johnson) edzhetett együtt.

makai és egy igazi sztár, Vitor Belfort
Makai és egy igazi sztár, Vitor Belfort

A két ketrecharcos sztárcsapat közül pedig a Blackzilians volt az, akik miután szemügyre vették és kielemezték Makai teljesítményét, szerződést is ajánlottak neki, amit ő természetesen el is fogadott. A cél az, hogy a UFC-be kerülhessen, de Makai hozzátette, hogy ehhez azért jó pár meccset meg kell még nyernie.

Sok ketrecharcos kis helyen is elfér
Sok ketrecharcos kis helyen is elfér

Hab a tortán, hogy kint tartózkodása során megkereste a ketrecharcos csapatot egy filmes cég, akik az MMA világában játszódó horrorfilmhez kerestek szereplőket, és Makai már el is vállalta az egyik kisebb szerepet, szóval nemsokára nem csak a kőkemény küzdelmeit láthatjuk a tévében, hanem a moziban is összefuthatunk vele.