Pécsett évek óta hagyomány, hogy az év utolsó napján kedveskednek azoknak a mentőknek, akik a szilvesztert szolgálatban töltik. Pécsett most szendvicset és alkoholmentes pezsgőt kaptak Őri Lászlótól, Pécs alpolgármesterétől. 

Az óév utolsó napján a szilveszter éjszakára készülő Mentőszolgálatnál jártunk – írta Őri László közösségi oldalán.

Lapunknak Pécs alpolgármestere elmondta: évek óta köszönetet mondanak a mentőknek, akik egész évben odaadóan, lelkiismeretesen és szakszerűen végezték munkájukat. Ez idén sem volt másképp.

Szendvicseket és alkoholmentes pezsgőt hozott Őri László

– Látogatásunk célja, hogy köszönetet mondjunk a mentőknek, hiszen idén több mint 40 ezer alkalommal vonultak ki Pécsett és Baranya megyében. Több mint 40 ezerszer segítettek bajba jutott, sérült, nehéz helyzetbe került embereken – tette hozzá Őri László.

Szilveszterkor a mentők a legtöbb hívást éjfél és hajnali öt óra között kapják, de az sem ritka, hogy január elsején napközben is vonulniuk kell. Ilyenkor általában balesetek és a túlzott alkoholfogyasztás miatt riasztják őket.

Jutott idő a beszélgetésre is

– Szilveszterkor kiemelkedőbbek az alkohol okozta rosszullétek, illetve a petárda és a tűzijáték okozta sérülések, ezeknek a száma általában az esti óráktól emelkedik meg. Az is elmondható, hogy még az év első napján, kora délutántól estig is kapunk hívásokat az elhúzódó bulik miatt – mondta Eiter Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Dél-dunántúli régiójának kommunikációs munkatársa.

hirdetés

Hirdetés