Pécsi szegénymisszió indul egy özvegyért és gyermekeiért!

Egy kisgyermek halála felfoghatatlan tragédia nem csak a családnak, de az ismerősöknek, barátoknak is. A harmincnyolc éves lakiteleki Balláné Vera hároméves kisfiát, Sanyikát egy gyors lefolyású vírus ragadta el, bánatában pár nappal később pedig az édesapa is elhunyt. Vera és három gyermeke elképzelhetetlen anyagi körülményekkel küzd, ám a pécsi Walter György szegénymissziót indít a tragédiát megélt családért, amiben a pécsiek segítségét kéri. 

hirdetés

Valószínűleg rotavírus ragadta el a hároméves lakiteleki Sanyikát. Az események rendkívül gyorsan követték egymást, egyik nap hasmenéses, hányásos, lázas tüneteket produkált a kicsit, másnapra azonban jobban lett. Ám később – a rotavírusra nagyon jellemző – folyadékvesztés, majd súlyos kiszáradás okozta a gyermek halálát, Sanyikán az azonnali orvosi beavatkozás sem tudott segíteni. Az édesanya szerint Balla Zoltán, Sanyika édesapja egy nappal a temetés után a bánatba halt bele. Lapunk értesülései szerint szívelégtelenség okozhatta a férfi halálát.

A tragédiát megélt család így borzasztó anyagi körülményekkel küzd, ablakokat és ajtókat kellene cserélni lakiteleki házukon, ruhákra és heverőkre lenne szükségük, adományt viszont szerénységük miatt nehezen fogadnak el.

A pécsi Walter György a Moha a Rászorulókért Alapítvány elnöke és a Szent György Lovagrend szeretetszolgálatának nagykövete, kolléganőjétől értesült a nehéz helyzetbe került családról. György maga 25 éve szervez szegénymissziókat, gyűjt rászoruló családoknak, így szívügyének érezte, hogy segítsen a tragédiát megélt Balla családnak.

– Két hetembe került, hogy megszerezzem Balláné Vera telefonszámát, közben elkezdtük a gyűjtést is. Sikerült négy heverőt, öt minőségi ajtót, illetve ruhákat is szereznünk, az édesanya elmondása szerint ezekre van a legnagyobb szükségük – meséli Walter György. – Úgy kellett harapófogóval kiszednem Verából, hogy miben szenvednek hiányt – folytatja György – aki egy rendkívül visszahúzódó asszony, szívesebben él szerény körülmények között, mintsem, hogy azt vessék a szemére, hogy visszaél a tragédiával.

Az egyetlen dolog, ami hiányzik a misszióhoz, az egy három és fél tonnás zárt kisteherautó, amivel Pécsről Lakitelekre tudnák kiszállítani az adományt a családnak. Az autóhoz szükség van egy sofőrre, valamint az üzemanyagköltségre az úthoz, ezek nélkül ugyanis nem tud eljutni a segítség a rászoruló családhoz.

Ha segítene eljuttatni az adományt a lakiteleki családhoz, hívja ezt a számot: 06209996752

Kép forrása: lcafe.hu