Pécsi trafikosok: lesz sorsjegy is?

Igény már van rá, azonban egyelőre nem tolonganak a trafikosok, hogy sorsjegyet, valamint lottószelvényt árulhassanak a júliusban nyíló nemzeti dohányboltokban. A Dél-dunántúli régióból eddig összesen 102 megkeresés érkezett a Szerencsejáték Zrt. felé.

hirdetés

Az elmúlt időszakban országosan nagyjából négyszáz trafikos adta be kérelmét a  Szerencsejáték Zrt.-hez, hogy a trafiktörvény értelmében július elsejétől sorsjegyet és lottószelvényt árulhasson a nemzeti dohányboltjában. A Dél-dunántúli régióból, ami összesen hat megyét érint, 102 megkeresés érkezett a termékek forgalmazása miatt, melyeket jelenleg is vizsgálnak.

A trafiktérképért KLIKK IDE!

Megkeresésünkre Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője elmondta, a nemzeti dohányboltokban történő szerencsejáték árusításra ugyanazon feltételek vonatkoznak, mint bármely más értékesítési partnerükre. Vagyis, a csatlakozási kérelmeket meghatározott szempontok alapján vizsgálják meg, annak érdekében, hogy mindkét fél számára előnyös partneri kapcsolat jöhessen létre.

A társaság országos lefedettségű értékesítési hálózattal rendelkezik, ezért a kérelmek elbírálásakor tekintettel kell lenniük a meglévő partnerek érdekeire. Emellett az üzlet elhelyezkedését is vizsgálják, vagyis azt, hogy mennyire megközelíthető, milyen távol vannak a már meglévő lottózók, mekkora a forgalom és hogy van nyitva. Ezen felül figyelembe veszik, hogy a helyiség alkalmas-e a termékek árusítására, rendelkezik-e az ehhez szükséges feltételekkel.

A kérelmeket meghatározott szempontok alapján vizsgálják

– Az online terminált társaságunk jelenleg térítésmentesen biztosítja, ám kezelésének előfeltétele a sikeres terminálkezelői vizsga, ezt az egy hetes oktatást követően tehetnek le a jelentkezők – mondta Tulik Ágnes. – A hosszú távú együttműködés kritériuma, hogy a partnerek teljesítsék a kitűzött forgalmi elvárásokat. A pályázónak át kell esnie egy vizsgálaton, letétet kell elhelyeznie, amelynek összege a várható forgalomtól függ.

A trafikosoknak több szempontból is hasznos lehet, ha üzletükben sorsjegy és lottószelvény árusításába kezdenek. Ezzel ugyanis bővíteni tudják a termékkínálatukat, de a forgalomra is jótékony hatással lehet, főleg, mivel a termékek értékesítése után jutalékot kapnak. Így anyagi hasznuk is származik az együttműködésből.

Tulik Ágnes hangsúlyozta: ezt az is bizonyítja, hogy a koncessziót nem nyert vállalkozó partnerek 98 százaléka jelezte, a továbbiakban is szeretné folytatni termékeik forgalmazását.

Hasznos lehet az árusítás

Július elseje és ezzel együtt a nemzeti dohányboltok megnyitásának ideje vészesen közeleg, igaz a Szerencsejáték Zrt.-re ,határidő tekintetében, nincs kötelező érvényű előírás, a trafikosok szempontjából az lenne a legjobb, ha minél előbb elbírálnák a kérelmeiket.

Az általunk megkérdezett pécsi dohányboltosok közül volt, aki nyújtott be kérelmet a társaság felé, azonban egyelőre nem kapott engedélyt sorsjegyek és lottószelvények árusítására. Más nem is tervezte, hogy forgalmazza a termékeket az üzletében, de akadt olyan is, akihez túl közel vannak a lottózók, ezért nem is próbálkozott a pályázattal.

 • Pingback: 10 pénztárcabarát, egyedi ajándék ‹ tízdolog()

 • re Neutral

  Nekik miért nem kell? Miért élveznek minden kiváltságot? Lassan adót sem kell fizetniük.

 • NEUTRAL

  A trafikosoknak nem kell online-pénztárgép.
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményben adta a trafikosok tudtára , hogy nem követnek el szerződésszegést ha nem rendelkeznek az előírt elektronikus pénztárgéppel !!!
  No comment!!

 • Mateszopszkíjj

  Remélem a sok tüdőrákos kommunista bányászivadék megsértődik és nem vásárol a naracsos trafikokban…. Kevesebb pénz fog elmenni a khemoterápiákra.

 • Hotter

  Ne adjatok ötleteket mert lehet hogy csak elfelejtették ezeket.

 • Maffia

  És jön az üzlet előtti kerthelyiség és még lehetne sorolni. Szegény komáknak nehogy fel kopjon az álluk.

 • Maffiaország

  Nem lepődnék meg, ha a betiltott játékgépeket is a trafikok kapnák meg. Ha már lenyúlás, legyen kövér.