Pécsiek! A mi autós bajnokunk Michelisz, szurkoljunk neki vasárnap!

Az év magyar autóversenyzője a himesházai születésű, Pécsett élő Michelisz Norbert, akinek minden esélye megvan rá, hogy a vasárnapi szezonzáró túraautó- versenyen világbajnok legyen. Nem kérdés tehát, hogy minden sportkedvelő pécsinek kötelessége szurkolni az autóversenyzés baranyai nagyágyújának. Így gondolja Ruzsa Csaba alpolgármester is, aki a péntek esti Pécsi VSK-VEOLIA – Soproni KC kosárlabdamérkőzés szünetében arra biztatta a lelátón egybegyűlteket, hogy a meccs után mindannyian drukkoljanak majd Michelisznek is. 

A játékidőben természetesen a kosarasoké volt a főszerep, ám a szünetben Michelisz Norbert került a reflektorfénybe. Ruzsa Csaba alpolgármester ragadta magához a mikrofont, és a kosármeccs nézőinek elmondta: Pécs városvezetői is szurkolnak világbajnok-esélyes Michelisz Norbertnek.

A pécsi sportbarátoktól azt kérte, vasárnap délelőtt negyed kilenctől szorítsanak ők is az autóversenyző sikeréért, mert valamivel dél után Malajziában akár fel is avathatják minden idők első pécsi túraautó-világkupa győztesét.

Forrás: Mindenki Pécsért Egyesület Facebook

A Hyundai magyar versenyzője pénteken a túraautó-világkupa (WTCR) malajziai szezonzáróján mindkét időmérőt megnyerte – ezzel 15 pontra növelve előnyét a bajnoki összetettben -, és az ezzel járó két pole pozíciónak köszönhetően tökéletes helyzetbe került a vasárnapi zárásra, hogy három futam után bajnok legyen.

A versenyző az alábbi képet posztolta Malajziából, majd a rendkívül sikeres időmérők után közzétett bejegyzésében azt írta:

“Köszönöm, hogy ennyien szurkoltok nekem, ez egy fantasztikus nap volt! Újabb két lépéssel közelebb…”

Így követhetjük nyomon a versenyt:

Az első futamra vasárnap 8.15 órakor, a másodikra 11.15 órakor, a harmadik versenyre pedig 13.10 órakor kerül sor.

Hirdetés