Jönnek a liberális aktivisták: engedetlenség és ellenállás!

Bár legutóbb Orbán Viktor pécsi látogatásán is mindössze tíz tüntető gyűlt össze, köztük két politikus, most egy másik mozgalom bontogatja szárnyát Pécsen. A Közös Ország Mozgalom (KOM) polgári engedetlenségről és erőszakmentes ellenállásról tart előadást Pécsen. 

hirdetés

A Momentum Mozgalom, az Együtt, a liberálisok, az LMP, a DK, az MSZP és az Új Kezdet mellett egy újabb ellenzéki csoportosulás a KOM, amely a Fidesz hatalmát szeretné megdönteni.

A mozgalom vasárnapra szervezett megbeszélést Pécsre, hogy az “érdekegységbe tömörítse az elégedetlen polgártársak széles tömegeit”.

Orbán Viktor ellen tízen tüntettek 

A Gulyás Márton által életre hívott csoportosulás saját bevallása szerint együttműködne a Jobbikkal is, valamint az összes ellenzéki párttal, annak ellenére, hogy azok egymással sem partnerek, így az LMP csak az Új Kezdettel ápol szorosabb kapcsolatot, az MSZP pedig élből elutasítja a leginkább volt MSZP-sekből álló DK-t és fordítva, a Momentum meg többször hangsúlyozta, hogy egyedül indul a választáson.

A KOM egyébként egyszerűen azt állítja, hogyha nem az ő akaratuk érvényesül, akkor utcára vonulnak, éppen ezért fontosnak tartják, hogy a pécsi esten a KOM “alapvető célkitűzései, felépítése, és a választási rendszer igazságtalanságai” mellett a “polgári engedetlenségről és erőszakmentes ellenállásról” is beszámoljanak híveiknek.

Legutóbb egyébként a pécsi ellenzék Orbán Viktor látogatásakor szervezett akciót, akkor tízen jelentek meg a tüntetésen, köztük volt az Együtt részéről Berkecz Balázs és a Magyar Liberális Párt helyi vezetője, Ágoston Andrea.  Áprilisban egyébként még kéttucatnyian tüntettek a lex CEU okán a kormány intézkedései ellen, az ellenzéki demonstráció mindössze 15 perces volt. Elképzelhető, hogy a fővárosiak azért is jönnek, mert ilyen előzmények után kevésbé látják erősnek a helyi ellenzékiek akcióit.

 • András Szekeres

  Ott írtak róla egy héttel a látogatás előtt.

 • A. Zimmer

  Nem, nagyon ritkán egy-egy cikket.

 • András Szekeres

  Szabad Pécset szoktál olvasni??

 • A. Zimmer

  Talán azért voltak mindössze 10-en, mert O.V. pécsi útját elég rendesen eltitkolták.