Pécsről előznék a Fideszt, a Jobbikot és az MSZP-t

Új színfolt jelent meg a magyar politika amúgy sem szürke palettáján, ez a Magyar Alternatíva, melynek feltett célja a nemszavazók urnához hívása, a „független népképviselők pozícióba hozása” – legalábbis közlésük szerint. Hamarosan Pécsett láthatjuk őket.

hirdetés

Már 2014-ben is bőven akadtak meglepő pártok, az április 6-i országgyűlési választásokon 147 párt képviseltette magát. Többek között lehetett szavazni az Elégedetlenek Pártjára, a Negyedik Köztársaság Pártra, a Szabad Magyarok Pártjára, a Modern Magyarországért Mozgalom Pártjára, az Aquila Pártra. Természetesen nem volt falrengető erejük, mára pedig a feledés jótékony homályába vesztek.

Pár példa a kis pártok népszerűségének illusztrálására: az összesített adatok alapján az Új Magyarországért Pártnak országosan 1578 voksot sikerült szerezni, Seres Mária Szövetségeseinek 22.219-et, a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak 12.563-at, a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártnak 23.507-et – még ez utóbbi is csak az országosan leadott szavazatok 0,47%-a volt.

Száznegyvenhét minipárt indult három éve – jövőre hányra számíthatunk?

Most itt egy újabb alternatíva, méghozzá a Magyar Alternatíva, a párt tagjai a végletekig elkötelezettek az „új eszmék, új arcok, új politika” hitvallás iránt. Az ellenzéki pártok összefogásánál is nagyobb szerepe van egy új politikai erő megjelenésének – vallják bemutatkozásukban, ugyanis szerkesztőségünket is megkeresték.

A párt alapítója és elnöke Kiss Béla, bemutatkozó írása szerint ők a politikából kiábrándult, megcsömörlött magyarokat szólítják meg, akik kezében ott a kulcs a változtatáshoz, ezt pedig a Magyar Alternatíva jelenti. Programjuk korszerű, nyugati irányzatú, de hazafiasan kidolgozott – áll a honlapjukon.

A fent említett úriember harminc éve él Németországban, az ott tapasztaltak szerint kívánja megreformálni a magyar politikát.

Aki kíváncsi erre az újonnan induló pártra, az szemügyre veheti őket augusztus 14-én este Pécsen, a Diana Étteremben.