PEN: indul a visszaszámlálás

Három év szünet után ismét zúzós zenétől lesz hangos a Bőrgyár területe, ráadásul a jegyárak sem emelkednek az utolsó, 2010-es PEN-éhez képest. A fellépők között mások mellett olyan nevekkel találkozhatunk, mint Ákos, a Kiscsillag, a P.A.S.O., a Punnany Massif.

hirdetés

– Két sátor, két ipari csarnok és egy, a kettő átmenetét képező helyszínen négy nap alatt harminc zenekar, húsz dj és tíz egyéb fellépő szórakoztat majd legalább húszezer embert az idei Pécsi Egyetemi Napokon, 2010-es árakon – mondta Gellai Gergő (felső képünkön balra), az esemény főszervezője a PEN-t beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A PEN-t azért kellett nélkülözni az elmúlt években, mert az esemény megrendezéséhez szükséges forrást a fesztivált eddig szervező hallgatói önkormányzatnak nem sikerült összehoznia. Idén Gellai, a Pécsi Est Café tulajdonosa viszont bátor volt, s kapcsolatait, az egyetemet, szponzorokat beizzítva, valamint saját forrásait megmozgatva döntött úgy, hogy megrendezi a programot.

– Összesen hatvanmillió forintból tudjuk megvalósítani a négynapos fesztivált, ennek negyedét a PTE-től, pályázati forrásként szerezzük meg, valamint saját erőinket és szponzorainkat, elsősorban a sörgyárat hívtuk segítségül. Úgy számolunk, hogy naponta ötezer koncertező jön el, azaz négy nap alatt húszezren vehetnek részt a fesztiválon. Az engedélyek függvényében egyébként maximum hétezer főt fogadhatunk – mondta lapunknak a szervező.

A fellépők között ott lesz Kovács Ákos is, aki igazi exkluzív bulira készül Pécsett.

Itt debütál a 2084-turné – mondja Ákos.

– Különös jelentőségű számunkra a PEN, hiszen ez lesz új lemezünket, a 2084 című albumot bemutató turnénk legelső állomása, ráadásul Pécsen régóta nem is léptünk fel – mondta Ákos, aki hozzátette: az év során nagy valószínűséggel még egyszer jönni fog.

Színpadra lép Ákos mellett a Punnany Massif is.

– Nekünk is mérföldkő az idei év, hiszen tíz évesek leszünk és megjelenik negyedik albumunk. Szeretnénk méltóképpen ünnepelni, ezért Pécs és a PEN jelenti számunkra a legfontosabb idei fellépést – magyarázza Felcser Máté.

A PEN-en egyszerre akár öt helyszínen is zajlanak majd az események: a nagyobb fesztiválsátor grandiózus méretű, 2 ezer négyzetméteres és 14 méter magas lesz – Pécsett ekkora koncertsátor még nem épült. Itt zajlanak majd a legnagyobb koncertek és a dj-produkciók. Arról is gondoskodnak, hogy a környéken élők viszonylag nyugodtan pihenhessenek, ezért bizonyos hangnyomás felett elektronika szabályozza le a mintegy száz dübörgő hangfalat.

A fesztiválra elővételben 4.900 forintért vehetnek bérletet, 1.900 forintért napijegyet a PTE-sek, az egyetemen kívülieknek pedig 2.400 és 5.900 forint lesz a tarifa.

A fellépők a teljesség igénye nélkül: Ákos, Tankcsapda, Punnany Massif, Brains, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Vad Fruttik, Irie Maffia, Random Trip, Supernem, Heaven Street Seven, Soerri & Poolek, Anna & The Barbies, P.A.S.O., Subscribe, Akkezdet Phiai, Hősök, Julia Carpenter, Palotai, Karanyi.

hirdetés
Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. végre ismét van pen. kicsit kicsi, kicsit más, de nagyon pécsi. én imádom, mindig van hangulata, és nem olyan “leisszuk magunkat a sárgaföldig és nem ismerünk senkit de bunkók vagyunk mindenkivel” a pen hangulata. igazi barátságos buli, pedig már rég nem vagyok egyetemista.

  2. “a nagyobb fesztiválsátor grandiózus méretű, 2 ezer négyzetméteres és 14 méter magas lesz – Pécsett ekkora koncertsátor még nem épült.” Mintha már láttam volna hasonlót pécsen a plaza környékén 🙂

Comments are closed.