Péterffy Attila is részt vesz a hétfői nagy pécsi bringásfórumon

Bringával a belvárosban címmel rendez fórumot a Zöld Fiatalok és a Zöld Bringások nevű csoport október 26-án, hétfőn a Reggeliben.

hirdetés
Uránia Mozi

A 17 órakor kezdődő fórumon – ahogy ezt a keddi közgyűlésen előre jelezte – részt vesz Péterffy Attila, Pécs polgármestere is.

A belvárosi bringázás azért lett forró téma, mert a Ferencesek utcájának átadásakor a polgármester arról beszélt, szeretnék elérni, hogy ne száguldozzanak biciklisek a pécsi sétálóutcákban, és az utca Jókai utcai bejáratához ki is helyeztek néhány, biciklis behajtást tiltó táblát. Bár a nyilatkozat kontextusából egyértelműen kiderült, hogy Péterffy a sétálóutcákra gondol, több pécsi fideszes sajtóorgánum és politikus is “félreértette” a nyilatkozatot, és a bringások egész belvárosból való kitiltását kezdte el emlegetni, amivel gyorsan fel is hergelték az érintettek egy részét. Aláírásgyűjtés is indult, állítólag 400 aláírás jött össze annak érdekében, hogy “újra be lehessen hajtani” a Ferencesek utcájába, ahova egyébként korábban sem szabadott.