PMFC-jegyek: csak a kiemelteken névre szóló

Két vereség, két kiállítás, a Fradi elleni hazai nyitányon több kommandós, mint törzsszurkoló, és az MLSZ új jegyvásárlási rendszere miatti morgolódók százai – e nem túl fényes keretben kezdte meg az új idényt a PMFC NB I-es labdarúgócsapata. Ám a sajtófőnök bizakodó, és mint jelzi, az új módszer csak a kiemelt kockázatú összecsapásokra vonatkozik.

hirdetés

Meglehetősen széles körben váltott ki nemtetszést a szurkolók között, hogy az MLSZ rendelkezése szerint a Fradi elleni nyitányra csak legalább egy nappal a meccs előtt, elővételben (ezt az utolsó pillanatban mégiscsak módosították), ráadásul névvel, címmel lehetett belépőt vásárolni. Ahogy Brassói Attila sajtófőnök lapunknak elmondta, valóban szövetségi döntés kötelezi erre a csapatokat, ám kizárólag a kiemelt kockázatúnak nyilvánított meccseken, vagyis a PMFC soron következő összecsapásain visszaáll majd a régi rend.

A törzsszurkolók egy részének távolmaradásával, illetve a csapattal való kapcsolatáról úgy vélekedett, hogy a klub vezetői folyamatos és támogató jellegű párbeszédet folytatnak több szurkolói csoporttal, számos kedvezményt is kínálva nekik. A tavalyi idény valamennyi idegenbeli meccsére például a PMFC vásárolta meg az ő belépőiket, de emlékezhetünk a tavaszi Mecseki Hadjárat elnevezésű monstre akcióra, amely során ugyancsak szerteágazó kedvezményekkel igyekeztek minél többeket becsábítani a stadionba.

Hiába persze a vezetőség igyekezete, ha a becsúszó vereségek azonnal romba döntik a marketinget – az a magyar mentalitás persze nem egy cikket, de egy doktori disszertációt érne, hogy ellentétben a világgal, ahelyett, hogy a bajban még inkább a csapat mellé állna, miért ócsárolni kezdi a szurkolótábor…

A PMFC mindenesetre a Fraditól és a Pakstól is 2-1-es vereséget szenvedett, ráadásul egy-egy kiállítással a hazai és az idegenbeli nyitányon – van tehát mit szépítenie Lőrincz Emil és Márton Gábor együttesének.

Lapzártánk és a Pécsi Hírek postaládába kerülése előtt előbb a Videoton otthonában, majd a soros hazai bajnokin, augusztus 17-én 19 órakor a Győr ellen. Tegyük hozzá, a tavalyi bajnok Győr ellen, amely ugyanakkor egyelőre sem az első két bajnokiján, főként pedig a Maccabi elleni BL-selejtezőn nem alkotott éppen maradandót. (A lapzártánk utáni hétvégén előbb a Fradit, majd barátságos meccsen a német bajnok és BL-győztes Bayernt fogadták, ha valami, hát ez kellően földobhatja viszont az ETO focistáit…)
Visszatérve a PMFC háza tájára: a menedzsmentben történt változásról megtudtuk, hogy Elbert Gábor cégvezető tulajdonosi döntésre távozott, az őt a klubhoz hozó Feleki Attila ügyvezető viszont a Matyi Dezsővel folytatott megbeszélés után visszavonta fölajánlott lemondását; míg Győri János a technikai vezetői posztot sportigazgatóira cserélte.

A PMFC Akadémia „megszűnéséről” felröppent álhíreket cáfolandó megtudtuk, hogy miközben – a nyár elején bejelentett költségcsökkentési intézkedések sorában – valóban szűntek meg munkakörök az akadémiánál, a szakmai képzés, az elvek, a célok nem változtak, azaz a negyven körüli hallgató ugyanúgy készül és éli mindennapjait, ahogy a korábbiakban.

Frissítve (vasárnap, 21:01)

Kikapott a Pécs a harmadik meccsén is, az ellenfél most a Videoton volt. Részletek: ITT!

Sz. Zs.