PMFC-ügyvezető: közel a megállapodás

Győri János ügyvezető arról tájékoztatta a PMFC honlapját, hogy már közel a megegyezés az önkormányzat és a klubtulajdonos között.

hirdetés

Mint írta, pénteken egyeztetett Matyi Dezső tulajdonossa és Páva Zsolt polgármesterrel.

– Beszélgetésünk témája a PMFC jövője volt. Mindkét fél megnyugtatott, már közel a megegyezés, várhatóan jövő héten szentesítik a megállapodást. Ez azt jelenti, hogy végre megkezdhetjük felépíteni azt az akadémiát, ahol az egyesületünkben sportoló gyermekek az ország elitjével azonos szintű képzést kaphatnak. Hamarosan tehát újra benépesülhetnek a Stadion utcai és a Kovácstelepi focipályák – nyilatkozta az ügyvezető.

– Ezzel remélhetőleg meg tudjuk akadályozni, hogy tehetségeinket más klubok elcsábítsák. Természetesen szóba került a felnőtt csapat felépítése is a megbeszéléseken. Nem titok, ezen a téren nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de hisszük, hogy kemény munkával biztosítható a folyamatos fejlődés és hamarosan ismételten a legmagasabb osztályban küzdhetnek a piros-feketék – mondta Győri János.

Ügyvezető szeretné ha a régió focijának hanyatlási folyamatát meg tudnák fordítani és a Dél-Dunántúl, illetve Baranya futballcsapatainak szoros összefogásával megindulhatna a fejlődés. Természetesen múltja, és támogatottsága miatt ebben a PMFC-nek kell élre állnia, de Győri János úgy hiszi, ebben a rendszerben mindenki megtalálhatja a számára megfelelő helyet.