PNSZ: Komáromi György után Bodor Johanna is nyilvánossá tette igazgatói pályázatát

Ma délután hatkor kezdődik a Trafikban a pécsi színházigazgatói posztra pályázók vitája. Igaz, a négyből csak két pályázó lesz jelen, de pont az a kettő, akiknek nyilvános a pályázata. Bodor Johanna és csapata ma tette nyilvánossá az anyagot. Komáromi Györgyék ezt már korábban megtették

Ma zajlott Pécsett az a döntőbizottsági ülés, amelyen a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára pályázókat hallgatták meg a döntnökök. Délután hattól a Perczel utcai Trafikban Balog Robert pécsi író moderálása mellett kezdődik az a nyilvános vitaest, amin a pályázók szélesebb közönség előtt is elmondhatják, milyen színházat szeretnének csinálni Pécsett.

A Pécsma Facebook-oldalán élő videós közvetítés lesz, és közvetlenül az esemény után oldalunkon el is olvashatják, mi történt a vitaesten.

Mint megírtuk, a Trafikban a négy pályázóból csak kettő lesz jelen, Bodor Johanna és Komáromi György. Komáromi és csapata már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozta pályázati anyagát “A közös: többszörös.” címmel, amiről részletesen a Pécsi Stopon olvashatnak. Bodor Johanna ma jelezte lapunknak, ő és teamje is nyilvánossá tette a “Bátran nyissunk!” című pályázati anyagot, ami EZEN A LINKEN érhető el, és ezt az interjút ajánljuk hozzá. A Pécsi Stop a másik két pályázót, a Vidákovics-Lipics párost, és Csányi Lászlót is megszólaltatta.

Az esemény Facebook-oldalán a szervezők a vita szabályairól ezt írják: “A pályázói vita menete előre meghatározott szabályok szerint történik. Minden résztvevő azonos feltételek mellett kap lehetőséget szakmai és művészeti elképzelései ismertetésére. A vita során a szabályokat felügyelő vitavezető előre ismertetett kérdéseket tesz fel. A válaszadók lehetőséget kapnak arra, hogy egymás kijelentéseire reagáljanak. A vita végén a közönségnek is lehetőséget adunk a kérdések feltevésére. A vita szabályainak megszegése, az időkeret túllépése, személyeskedés esetén a vita vezetője megvonhatja a szót a beszélőtől.”

A vitaesten a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

 

hirdetés

Hirdetés