Jobbik-hakni volt a liberálisoknál

Kiel, 2014. március 8. Konrád György magyar író, miután előadott a keresztény-zsidó együttműködés témakörében évente megrendezett Testvériség hete című rendezvényen a schleswig-holsteini tartományi parlament kieli épületében 2014. március 8-án. Konrád Györgyöt másnap a Buber-Rosenzweig-emlékéremmel tüntetik ki. (MTI/EPA/Markus Scholz)

Közös választójogireform-javaslatot készítettek különféle ellenzéki szervezetek a szélsőbaltól a Jobbikig, amit Gulyás Márton, a provokatív akcióiról ismertté vált baloldali aktivista mutatott be hétfőn a Budai Liberális Klub estjén – közölte a Magyar Idők.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az esten elvetette az ellenzéki összefogás gondolatát, de a jobbikos Staudt Gábor és Gulyás nem volt ilyen elutasító. A radikális aktivista szerint a választási törvény módosításával kapcsolatban szinte mindennel egyetértenek, csupán a műveltségi cenzusban nem.

A lap közölte: a balliberális oldalon számos híve van a Jobbikkal való összefogásnak. Vona Gábor Jobbik-elnök a Szeretem Magyarországot Klub estjén azt mondta: bárkivel összefogna a kormányváltás érdekében.
Heller Ágnes és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök is úgy érvelt, hogy a baloldalnak a Jobbikkal együttműködve kellene indulnia a jövő évi választásokon, Konrád György azt mondta: a baloldalnak „az ördög öreganyjával is” össze kellene fognia és megdicsérte a felvetésért Haraszti Miklóst, az SZDSZ ex-politikusát, „miután felvetette a választási összefogás lehetőségét”. Az SZDSZ-alapító Kőszeg Ferenc azt írta: „Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni”.

Ismert: az MSZP és a Jobbik közös tüntetést tartott a hétvégén Nagykőrösön – közölték.

Hirdetés