Politológus: taszítja a választókat a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje

Az ellenkező hatást érik el és taszítják a választókat Ágoston Andrea azon Facebook-posztjai, amiben Orbán Viktor miniszterelnök halálát kívánja. Ezt mondta az a politológus, akit a TV2 Tények című hírműsora szólaltatott meg nemrég megjelent cikkünk kapcsán. A Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltje korábban rendszeresen osztott meg a miniszterelnök haláláról szóló tartalmakat, a kormány családvédelmi tervét pedig aljasnak nevezte.

Szakember is megfogalmazta véleményét Ágoston Andrea nemrég kirobbant botrányával kapcsolatban: Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemző politológusa a TV2 híradójában úgy fogalmazott,

„Ezekkel az üzenetekkel, az ilyen erőszakos, durva kommunikációval mozgósítani akarják az ellenzéki szimpatizánsokat, azonban ahogy láttuk a korábbi eseteknél is, ez sokkal inkább az ellenkező hatást éri el, tehát a gyűlöletkeltés csak taszítja a választókat”.

Mint ismert, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje korábban megosztott egy képet, amin egy sírgödörbe lökik a miniszterelnököt, majd „Szuper”-ként kommentálta a „Meghal Orbán Viktor és menne már a mennyországba” című cikket.

Azóta a Fidesz Pécsi Szervezete sajtóközleményt adott ki az esettel kapcsolatban, melyben úgy fogalmazott: „az Ágoston Andrea-féle förmedvény minden eddigi erkölcsi és politikai mélységet alulmúl”. Mindezek ellenére a képviselőjelölt egy friss képen együtt pózol a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjével, aki így úgyszintén közösséget vállal vele.