Rá se fogunk ismerni a pécsi TV-toronyra!

Új

Pécs régóta dédelgetett álmát váltja valóra a Misina tető környékének megszépítésével és turisztikai felvirágoztatásával. Minden új lesz és szép és jó, koripálya és minigolf a kilátóban, játszótér, infopont, kávézó és kiállítótér várja majd a pécsieket és a turistákat jövőre a hegyen!

hirdetés

Pécs kiemelt célja, hogy a város turisztikai látványosságait, illetve más, turisták és pécsiek számára egyaránt látványos és népszerű szolgáltatásait minél több ember ismerje meg, hiszen ezáltal a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek. Ennek a folyamatnak a részeként, ebben a szellemiségben újul meg a Misina tető és környezet is, 500 millió forintból. Mindemellett a város egyik leglátogatottabb idegenforgalmi látványossága számos új elemmel is bővül majd a jövőben – közölte Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

MIsina: Pécs legmagasabban fekvő étterme és környezete is megújul
Misina: Pécs legmagasabban fekvő étterme és környezete is megújul

A városvezető emlékeztetett arra, hogy Pécs az Európa Kulturális Fővárosa projekt után olyan turisztikai beruházásokat hajtott végre, amelyek kiegészítették a jelenlegi kínálatot (Értékes Pécs), illetve jelentős mértékben hozzájárultak a turisták városban eltöltött idejének növeléséhez (például a Pécsi Állatkert is ilyen).

– Pécs az idegenforgalmi fejlesztéseit továbbra is úgy kívánja megvalósítani, hogy azokkal kiegészítse, fejlessze a jelenlegi kínálatot, úgy, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő programot, múzeumot, kikapcsolódást. Ennek a folyamatnak a kiemelt lépése a város egyik leglátogatottabb attrakciójának, a Tv-toronynak és környezetének rendezése, fejlesztése, mely az Állatkerttel együttesen a mecseki idegenforgalmi látványosságok központjává válhat – mondta Páva Zsolt.

Ilyen lesz az étterem
Ilyen lesz az étterem

A részletekről szólva Pécs polgármestere kitért rá: a projekt keretében a Misina tető környezete nem csak megújul és megszépül, hanem felnőtt és gyermekjátszótérrel is bővül, a parkolókat is felújítják, az egész területen térfigyelő kamerák működnek majd, valamint a buszforduló is megújul. A terület sikeres fejlesztése érdekében emellett a város megvásárolja a volt Misina Étterem épületét is, ahol a földszinten az eredeti éttermi funkció mellett információs pontot alakítanak ki, az emeleten pedig egy kiállítótér és egy kávézó kap majd helyet. Annak érdekében, hogy a turisztikailag népszerű terület tovább fejlődhessen mind népszerűség, mind programkínálat terén az épület tetején a téli időszakban korcsolyapálya, a nyári hónapokban pedig minigolf pálya várja majd a vendégeket.

Pécs ikonikus tornya megszépül
Pécs ikonikus tornya megszépül

Pécs egyik jelképe a Misina tetőn álló TV-torony, amelynek megvilágítása a város minden pontjáról látható attrakciós elemmel bővül a fejlesztések eredményeképp. A TV-torony kilátószintje is átesik majd egy nagy felújításon, annak érdekében, hogy a turisták méltó környezetből tekinthessenek le Pécsre.

A fejlesztés a tervek szerint 2018 év elején készülhet el teljes mértékben. A projekt során a város kiemelkedő együttműködő partnerre talált az Antenna Hungária Zrt. személyében.