Kínai cégek jönnének

A tartomány székhelye, Fuzhou. Itt 7 millióan élnek.

kínai delegáció3

hirdetés

Kínai delegációt fogadott Páva Zsolt szerdán. Fujian tartomány mezőgazdasági szektorának képviselői szeretnék elmélyíteni kapcsolataikat Péccsel, hogy a későbbiekben együttműködések alakuljanak ki a mezőgazdasági termékek feldolgozása és az ezekhez kapcsolódó gazdasági ágazatok területein.

Miután a közelmúltban Kína egyik legdinamikusabban fejlődő városával, a Chengduval kötött együttműködési megállapodást Pécs, most újabb tartománnyal barátkozik Pécs.  Páva Zsolt polgármester a Fujian tartományból érkezett delegáció fogadásán elmondta, a város eddig és ezután is folyamatosan minden területen keresi a kapcsolatokat külföldi partnerekkel, hiszen a múltban számos esetben a hasonló együttműködésekből tudott profitálni. Utalt arra, hogy például a szintén kínai Huawei is egy ilyen alkalom után döntött arról: Pécsen hozza létre egyik európai központját.

kínai delegáció2

Hozzátette: a következő évek arról fognak szólni, miként lehet Pécsen új munkahelyeket teremteni és hogyan tudják a pécsi kis és középvállalkozásokat megerősíteni. Mint mondta, abban bízik, hogy a kínai partnerekkel is gyümölcsöző lesz a kapcsolat, amely hamarosan új munkahelyekben és pécsi cégek bekapcsolódásában lesz mérhető.

A tartomány székhelye, Fuzhou. Itt 7 millióan élnek.
A tartomány székhelye, Fuzhou. Itt 7 millióan élnek.

A kínai delegáció egy komplett, közvetlenül kínai üzletfeleknek kialakított portfoliót kapott Pécsről, emellett egy tájékoztató filmből megismerkedhettek a város legfőbb ismérveivel, s azokkal a lehetőségekkel, amelyeket Pécs tartogathat kínai vállalatoknak.