Ragadozók garázdálkodnak a pécsi mélységben!

Az apró fogak tönkretehetik a kocsinkat (fotó: totalcar.hu)

Nyestek járják a pécsi Palatinus hotelt, ahol a mélygarázsban rongálnak autókat. Szerencsére a pécsi gyepmesterek gyorsan nekiveselkedtek a probléma megoldásának.

hirdetés

Az egyik mélygarázsból keresték meg a pécsi közterület-felügyeletet és a hozzájuk tartozó gyepmestereket, ugyanis akadt egy kis gond a mélyben: egy kicsi, szőrös, hegyes fogú gond. Három nyest randalírozott ugyanis a garázsban, ahol drága autók pihentek. Aki pedig látta már, hogy mit tud tenni egy nyest egy autóval, az most bizonyára felszisszent.

Egy kis ragadozó, de jó nagy kárt okozhat (fotó: player.hu)

Märcz János, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője elmondta, hogy egy BMW antennáját rágcsálták meg a nyestek. Ez még alapvetően szerencsés helyzet, hiszen – mondta Märcz – ezek a kistestű menyétféle ragadozók ennél jóval nagyobb, több százezres kárt tudnak okozni egy kocsiban. Szerencsére volt ideje a gyepmestereknek reagálni és megelőzni a nagyobb bajt.

Úgynevezett élőcsapdákat helyeztek el, melyekkel élve tudják befogni az apró testű vandálokat. Kettőt már sikerült is elcsípni, és Märcz János véleménye szerint az utolsó nyestet is elfogják a következő napokban. A begyűjtött állatok már rég az erdőt járják, ott engedik őket ugyanis szabadon a gyepmesterek.

Az apró fogak tönkretehetik a kocsinkat (fotó: totalcar.hu)

Szükség is van a gyors és hatékony fellépésre, mivel – folytatta a közterület-felügyelet vezetője – a nyestek ilyen akciói általános jelenségnek számítanak. A kis ragadozó a meleg és az élelem reményében slisszan le pincékbe, mászik fel padlásokra, és be a kocsik motorházteteje alá, ahol szépen szét is rágcsálhatnak olyan vezetékeket és csöveket, melyek egy autó elindításához létfontosságúak, épp ezért jó drágák is. Arról nem is beszélve, hogy bizony szépen össze is piszkítják a gondosan kiválasztott új pihenőhelyüket.

Kérdésünkre Märcz János elmondta, hogy a mostani atrocitás mellett ezek az állatok a városban is rendszeresen megfordulnak pincékben, padlásokon, elhagyott ingatlanokon, garázsokban, és persze autókban. Hetente 2-3 bejelentést kapnak a közterület-felügyelők olyan pécsiektől, akiknek valamilyen szinten megkeserítik az életüket, amik elriasztására már többféle terméket és készítményt kifejlesztettek már, de egyik sem nevezhető száz százalékosan nyestbiztosnak.

  • Meszi84

    uránvárosba is láttam

  • Ildikó Simon

    Mi a megoldás, mert minket is veszélyesen érint ?