Rangos amerikai magazin dicséri Pécset

A nemzetközileg is elismert, rangos amerikai Thrillist magazin ajánlja az utazók figyelmébe Pécs városát. A közepes méretű európai városok közül tíz híres-neves úti célról készített összeállításában olyan települések mellett szerepel a baranyai város, mint például az olaszországi Modena, a norvég Trondheim, vagy éppen a hollandiai Maastricht.

hirdetés

Újabb, nemzetközileg is elismert és népszerű magazinban olvashatunk Pécsről. A Thrillist magazin – ami leginkább divat-, utazási és gasztronómiai tippekkel szolgál olvasói számára – egyik cikkében tíz olyan európai “kisvárost” javasol az utazók figyelmébe, amelyek – legalábbis a szerző szerint – elkerülték eddig a világlátogatók figyelmét.

Pécsen kívül az ajánlott úti célok között szerepel az írországi Cork, a norvég Trondheim, a németországi Lübeck, a szlovén Ljubljana, a cseh Pilzen, a lengyel Toruń, az olasz Modena, a holland Maastricht, és a finn Tampere.

Pécset dicsérve a lap megemlíti, hogy bár ugyan három órányi autóútra fekszik Budapesttől, mindenképpen érdemes ellátogatni a városba, hiszen az ókeresztény sírkamrák és a török kori emlékek mellett a lélegzetelállító baranyai borvidéket említi mindenképpen meglátogatandó nevezetességnek, kiemelve a mediterrán jellegű klíma által termelhető illatos pécsi fehérborokat.

ókeresztény sírkamra
Az ókeresztény sírkamrák is különlegesek

Szintén jóleső érzésekkel olvasta a cikket Péter-Domán Zita, a Pécsi Kommunikációs Központ marketingvezetője. Szerinte nagyon pozitív hír minden pécsi számára, ha városát a világ másik részén is elismerik, így ő is nagy örömmel olvasta a híradást városunkról.

– Egy, a Pécsi Tudományegyetemmel nemrég közösen megvalósított kutatás is alátámasztja azt, hogy a Pécsre látogató turisták kedvelik városunkat, hiszen a kérdőívet kitöltők 100%-a ajánlaná barátainak városunk meglátogatását. A cikk írójához hasonlóan a megkérdezettek legtöbbje a történelmi múltat és a kultúrát emelték ki, mint városunk erősségeit, illetve említették még a gyönyörű épületeket, a mediterrán hangulatot és a barátságos helyieket. Összességében mind a cikk, mind pedig a kutatás alapján elmondhatjuk, hogy a Pécsre látogatók szeretik városunkat, túlnyomó részben pozitív benyomásokkal távoznak tőlünk – fogalmazott a szakember.