Rangos elismerést kapott a baranyai vak lufisról készült portréfilm

Sokszor írtunk már Lakatos Norbertről, a látását fiatalon elvesztett férfiról, aki megváltozott életkörülményei mellett új hivatásra lelt a legkülönbözőbb lufifigurák megalkotásában: hajtogatott már biciklit, csatlakozva a pécsi egyetem kerékpározást népszerűsítő kampányához; de a koronavírus-járvány témakörét is feldolgozta, mikor tavasszal embernagyságú egészségügyi szakembert készített. Most újabb izgalmas eseményről számolhatunk be, melyről közösségi oldalán posztolt.

hirdetés

A Kisharsányban családjával és hű társával, a Tami nevű vakvezetőkutyával élő férfiről nemrég portréfilmet készített „Légből kapott világ” címen Kvalla Gábor Balázs és Paletta Richárd. Az alkotás a 6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest független, professzionális filmes kategóriájában nyert nagydíjat.

Erről közösségi oldalán számolt be a férfi:

A videóban bemutatják Lakatos Norbert életének történetét, problémákkal, de sikerekkel is foglalkoznak. Sőt, a nézők nem csak különleges lufi-műalkotásaiban gyönyörködhetnek, de bepillantást nyerhetnek egy általa tartott iskolai érzékenyítő foglalkozásra is. A vak lufis édesanyja szintén megszólal a filmben.

Íme, itt nézhetjük meg a felvételeket: