Nagyon figyel most a NAV

A kocsmákat sem hagyják ki - a pultos lányt is 50 ezerre büntethetik, ha nem ad nyugtát

Az ünnepeket megelőző hetekben és napokban a NAV kiemelt figyelmet fordít a szezonális termékek és szolgálatatások ellenőrzésére az üzletekben és a közterületeken egyaránt. A hatóság számos területen van jelen a jelenleg is, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ebben az időszakban jelentősen megnövekedik a szabálytalanságok száma, ezért kiemelt figyelmet fordít ezek kiszűrésére.

hirdetés

A régióban az ünnepi időszak minden jelentősebb eseményén és helyszínen ellenőrzik a NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátás rendjét, a nyilvántartások vezetését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az adószámhoz kötött tevékenységeket, a dolgozók bejelentését és az áruk eredetét – tudtuk meg Barlai Krisztina szakmai főtanácsadótól, a NAV kommunikációs főreferensétől.

nav (2)

A szakember elmondta, hogy az ellenőrzések főbb helyszínei a kirakodóvásárok, piacok, ünnepi rendezvények, kitelepülések, üzletek, szolgáltatók és vendéglátók lesznek.

– Az ellenőrzések célzottan termékekre és szolgáltatásokra irányulnak, mint például a fenyőfa, hal, karácsonyi díszek, ajándékok, zöldség-gyümölcs, szaloncukor, pirotechnikai eszközöket értékesítők, vendéglátóhelyek, téli sporttevékenységhez köthető szolgáltatók – közölte a főreferens.

Az ellenőrzések az ünnepek után is folytatódnak, így bárhol és bármikor lehet számítani a NAV munkatársainak megjelenésére.