Gyerekek, akik először jártak moziban

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4bIJY0Xd9aE&feature=youtube_gdata”]A pécsi Uránia Filmszínház hagyományteremtő szándékkal, ez évben első alkalommal rendezte meg hétfőn karácsonyi jótékonysági vetítését. Volt, aki először járt moziban.

hirdetés

December 15-én 350 hátrányos helyzetű gyereket és családjukat látták vendégül a pécsi Uránia moziban. A vendégek többsége még soha sem járt korszerű 3D-s premierfilmszínházba, ezért az üzemeltető úgy gondolta, ingyen vendégül látja a rászorulókat, akik a Madagaszkár pingvinjei 3D című film megtekintése mellé egy üdítőt és egy doboz popcornt kaptak ajándékba.
uránia vetítés (3)

Szabó Krisztián, a mozi igazgatója szerint hagyományt szeretnének teremteni ezzel az akcióval, a jövőben minden adventkor szeretnék megtartani a jótékonysági vetítést, mert a rohanó világban mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, és a rászoruló gyerekek is átélhetik a mozi varázslatát.

A rászoruló családok gyermekeinek a meghívásában a Pécsi Gyermekotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és a a Délkör Alapítvány is segített. A rendezvényen részt vett Páva Zsolt, Pécs polgármestere is, aki személyes segítségével hozzájárult a karitatív programunk.