Köcsögmentesítés: élelmiszert hoztak a romák

Két és fél tonna élelmiszert, hagymát, krumplit és paprikát hoztak Cserdiből a romák a rászorulóknak. A Start munkaprogramban részt vevő település terményfeleslegét ajánlotta fel a baranyai szociális és gyermekvédelmi intézményeknek.

hirdetés

Több mint fél órán keresztül pakolták a zsákokat a Baranya Megyei Kormányhivatal elé. Cserdiből hozták a két és fél tonnányi zöldséget azért, mert nekik már nincs rá szükségük.

– Sikerült sok mindent termelnünk, úgy gondoltuk, hogy jó célra fordítjuk, hiszen csak az tud adni, akinek van- fogalmazott Bogdán László, Cserdi polgármestere, aki a “köcsögmentesítő” programjával lett közismert. – Cserdi községben 400 fő lakik, itt mindenki munkanélküli volt, sok problémával küzdöttünk.

A polgármester hozzátette: Cserdiben jelenleg mindenkinek tudnak munkát adni. A Startmunka-program keretében indítottak programot, s immár annyit termelnek, hogy a felesleget jótékony célra tudják fordítani.

Két és fél tonna zöldséget pakoltak ki

– Jó példa is befolyásolja a közvélekedést ezért is tartottuk ezt a sajtótájékoztatót – mondta Hargitai János kormánymegbízott. – Ezen a településen a polgármester úr segítségével jó ideje hasznos, becsülendő tevékenység zajlik, agrár tevékenységekben. 12 ezer négyzetméteren gazdálkodnak, 3000 fóliájuk van. Arra is képes a település, hogy feleslegét jótékony célra adományozza.

A folyamatban a Baranya Megyei Kormányhivatal segítette kiválasztani azokat az intézményeket, ahol szükség lehet ezekre a zöldségekre. A termény a szociális és gyermekvédelmi intézményekhez került, ahol rászoruló családok között osztják majd ki azokat.

 • ann

  Csak azt az önkéntes “köcsögmentesítés”-témát tudnám feledni, magagamagát vonja
  a kollektív bűnösség elve alá egy bizonyos többségi szemlélettel, sztereotípiák mentén, és viszi, akár az ártatlant is a börtönbe, mutogatni, riogatni azzal, ami mellesleg törvénytelen, hiszen a börtönben is meg kell tudni védeni az elítéltet, mert a “köcsögösítés” nem lehet része, járulékos eleme a fogva tartásnak, jól néznénk ki.

 • vackor

  Tapasztalatra.

 • sokat látó

  Akik ezeket a rossz indulatú hozzászólásokat írják, felsorolhatnák az eddigi jó cselekedeteiket !!!
  Aki azt írja, hogy a 99 % csak lop, az milyen kutatásra alapozza ezt a hülyeséget ?

 • ss

  Szép.
  De a 99% csak lop.

 • Szekeres András

  Ja!Ha Pécsett is lenne ilyen hány embernek lehetne munkát adni?A menza átvehetné,a felesleget nagybani áron eladni a rászorulóknak.A régi faiskola méteres gazban van,a bérlőt kipaterolni valahová másik ingatlanba,mert mindegy hol nem csinál semmit,és indulhat a buli.Tőle egy km-re van a régi lőszerraktár ahol a pellérdiek két éve csinálják.Amikor ill.et-t megkerestem a városházán két éve csak nézett mi van?Pedig ov.,de nem is hallott róla.Na erről ennyit.

 • dorika6

  de, de én “hanyatt estem” ettől – aki fanyalog, fikázza ugyan csinálja utánuk!!! Gratulálok annak az embernek aki véghez tudta vinni a faluban, és gratulálok minden egyes dolgos embernek aki ezekben a munkákban résztvett!! Azon kivül tiszteletre méltó hogy a felesleget felajánlják azoknak akik erre rászorulnak!!
  Igy kellene mindenhol nem sirni – hanem tenni!!!

 • Laca_59

  A TV-ben láttam videót erről a faluról, nagyon szimpatikusnsk tűnik.

 • Antonija

  Nagyon szép gesztus,és irigylésre méltó ahogy gazdálkodnak.Talán példát kéne venni,nem pedig gonosz megjegyzéseket tenni…bár a Magyar ember erősségei közé tartozik,hogy negatívan áll a dolgokhoz.

 • Szilárd

  Hmm, szerintem NEM Cserdi polgármesteri hivatal a legoptimálisabb ” tárolóhely ” a …” LESELEJTEZETT ALKATRÉSZEK” tárolására!!!!!! 😀 😀 😀 Épp a TÉVEDÉSEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN VÁRNÁNK A HITELES TÁJÉKOZTATÁST !!! Ja és kedves névtelen válaszoló: Véletlen küldték el ugye az Elcoteqtől 2010 májusában, vezető beosztásából ezt a remek polgármestert????

 • Szilárdnak

  Leselejtezett alkatrészek voltak. Talán nem véletlen, hogy nem hallasz róla, mert biztos nem volt bűncselekmény és még van egy-két tévedés a hozzászólásodban.

 • Szilárd

  És a 2010-ben nagy port kavart Elcoteqtől a Cserdi polgármesteri hivatlalba ” KERÜLT” 50 milliós értékű alkatrészekre mi a magyarázat??? Több mint 3 éve nem tudjuk!!!!

 • Farkangyal

  Nézzen körül mindeki, biztos nem hiányzik senkitől nagymennyiségű hagyma, krumpli?

 • E

  Ez egy nagyon kedves gesztus bárkitől, nem csak tőlük! Szóval köszönjük!

 • Sanyika

  Ettől még nem fogok hanyatt esni!