Razzia volt és lesz a buszokon

Két nap alatt 160 bliccelőt kaptak el a Tüke Busz ellenőrei. Négyszer többen vannak, mint korábban, ugyanis egyre többen próbálnak jegy és bérlet nélkül utazni.

hirdetés

Szerdán és csütörtökön komolyan razziáztak a pécsi ellenőrök a buszokon. Elsősorban a reggeli csúcsban, 6 és 9 óra között csekkolták az utasokat, nem eredménytelenül. Két nap alatt 160 bliccelőt fogtak!

– Kénytelenek voltunk jelentősen megemelni az ellenőrök és az ellenőrzések számát is, mert a kimutatásaink szerint jelentősen növekedett azoknak a száma, akik jegy és bérlet nélkül utaznak – mondja Bárdossi Mariann.

A Tüke Busz referense szerint nemcsak a cég, hanem a tisztességes pécsiek számára is fontos, hogy kiszűrjék azokat, akik bliccelnek.

– Akik nem fizetnek a szolgáltatásért, azok a többi, tisztességes utast károsítják meg hosszú távon, hiszen nekünk a kieső bevételeket pótolnunk kell – magyarázza a szóvivő.

Egyelőre azonban nincs szó áremelésről – értesüléseink szerint!

Még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen változásokra kell felkészülniük a pécsieknek januártól, a tömegközlekedés teljes átalakítása után, de az már biztosnak látszik, hogy mind a menetrendek, mind az útvonalak, mind a járatszámok változnak majd.

 

 • jolt

  Nem értem. Elvileg már évek óta csak úgy szállhatnak fel, ha a sofőrnek igazolják a jogukat rá (jegy vagy bérlet felmutatása, jegy megvétele). Előfordulhat, gondolom, hogy valaki beslisszan egy hátsó ajtón a leszállók közt, de az könnyen lebukhat úgyis, mert láthatja tükörből a vezető.

 • Jegyeket vegyetek

  Szerintem is az a korrekt, ha valaki megveszi a jegyet, ha már utazni akar. Másik oldalról viszont a cég lehetne elnézőbb, mert ma sok embernek nem biztos hogy telik a bérletre.

 • Külföldi

  Szinte mindenhol Európában csak akkor lehet felszálni egy buszra, ha van jegyed! Kőkemények a büntetések, de fel sem jutsz enélkül. Sehol! Itt meg hőbörögnek, ha meg kell venni valamit. Közben meg sírnak, hogy ez nem jó meg az nem jó. De fizetni semmiért nem akar senki. Akkor nem is lesz változás.

 • Bandi

  Ha jeggyel és bérlettel lehet utazni, akkor azzal! Meg kell venni és kész. Ennyi. Elítélem a lógósokat.

 • Utazó

  Sokat utazok, utaztam régen is a PKVvel, úgyhogy tudom. Soha nem volt ennyi bliccelés. Rendet kellene tenni ebben az országban! Régen nem volt ennyire drága a buszjegy se, meg lehetett venni mindenkinek, és igenis rendet tudtak tenni, tudtunk tenni. Rá kell erőszakosan szólni a kedves bliccenő utastársakra. Ez Köz lekedés, a nevében is benne van: a KÖZÉ!!!! Bliccelni a saját autóban lehet esetleg. Tessék már észrevenni ez nem az alkoholisták, a drogosok meg a prostituáltak országa. Régen ilyen nem volt, régen minden jobb volt!!!!!

 • Névtelen

  bliccelek , bliccelni is fogok mindíííg

 • pécsi

  Egyetértek! Lányom külföldi diákokkal volt fenn és jogtalanul bünteték meg egyiket, mert nem értett magyarul, mire ő odaért, az ellenőr már távozott, de mint mondta a külföldi, arogáns volt az ellenőr – ehhez nem kell nyelvtudás!
  Az ellenőr nem tehet arról, milyen drágák a jegyek és milyen a közlekedés minősége!
  Ha igénybe veszek egy szolgáltatást, azért fizetni kell!!!

 • Lógós

  Benyalhattok! akár a buszon is.
  se jövedelmem se melóhelyem. hogy hajtjátok be a nincsteleneken a pótdíjat?
  Szájunk szembe ezzel a rendőrt játszó közszolgáltató céggel. tömegesen blicceljünk.Nincs joguk a bliccelőt a buszon fogva tartani börtönbe minden ellenőrrel, hiszen bűnözők!!korlátozzák a személyes szabadságunkat
  nyasgem ellenőr

 • Kopasz

  Még mindig pécsivel vitatkoznék, mert a pesti ellenőrök sokkal bunkóbbak!

 • még mindig pécsi

  Üzenem az összes Pécsi ellenőrnek…a Budapestiek milliószor különbek,emberségesebbek,és emberibbek,ti vagytok a férgek,a mocsok legalja,és akárhányszor busszal megyek Pécsett,mindig bliccelni fogok!

 • Ellenőr

  Kiverjük belőlük a szart is, ha kell, nem menekülnek. A közjó hatékonyabb őrzése érdekében fegyveresekre is szükség lenne a járatokon, sok bliccelő megpróbál szökni ellenőrzés alatt. Ideje lenne pesti mintára itt is bevezetni a rendőrséget a tömegközlekedésben.

 • DR

  Persze, jogos, büntessenek, de ismerjük el: nagyon drága a pécsi tömegközlekedés!

 • Suhancos

  Helyes! Nem akarok senki helyett fizetni. Büntessék meg akik lógnak!