Rejtélyes állat garázdálkodik a temetőben

A lyukat nem tudni, hogy mi ásta

Egy rejtélyes állat problémákat okoz a pécsszabolcsi temetőben.

hirdetés

Olvasónk egy különös és igazán kellemetlen problémával keresett meg minket. Burány Csaba pécsi építésvezető lapunknak elmondta, hogy tavaly nyáron a pécsszabolcsi temetőben felfigyelt arra, hogy „valami üreglakó állat” beköltözött a hozzátartozói nyughelyének közelében található sírokat elválasztó támfal alá.

A lyukat nem tudni, hogy mi ásta
Elért a sírokig is?

Burány jelezte a problémát az illetékeseknek az üzemeltető Pécsi Köztemetőnél, hogy mielőbb megszűnjön az üreglakó mozgása a temetőben. A gondnok akkor a hagyományosan vadon élő állatok távol tartására szolgáló eszközöket vetette be: eltömedékelte a lyukat és emberi, állati hajszálakat szórt a mélyedésbe.

Nyár óta úgy tűnt, hogy sikerült elriasztani az állatot.

Valahogy csak-csak betömték
Betömték

Olvasónk azonban idén nem sokkal a húsvéti ünnepek előtt ismét felfigyelt a lyukra. Az építésvezető szerint tartós megoldásra lesz szükség, hiszen az állat akár a sírokig is elérhet föld alatti járataival.

A várt megoldás azonban közeleg, mivel Papp Roland, a Pécsi Köztemető vezetője lapunknak elmondta, hogy a sírkert kezelői tudnak az üreg létezéséről, és már történtek is intézkedések a probléma megoldása érdekében. A megnyugtató, végső rendezés – folytatta – folyamatban van, jelenleg ugyanis a Pécsi Közterület-felügyelet gyepmesteri szolgálatával dolgoznak a probléma kezelésén.

A temető vezetője hozzátette, a probléma kiújulása óta eltelt két hét alatt nem látták az üreglakó nyomát a temetőben, a betömött lyuk is érintetlen. Rendszeresen ellenőrzik a területet, ha az üreglakó nyomára bukkannak, a gyepmesteri szolgálat késlekedés nélkül csapdát helyez ki.

Még mindig rejtély viszont, hogy milyen állat ásta a lyukat.