Rekordtámogatást kap Pécs

Kedden hivatalossá vált, hogy a kormányzat rövid időn belül kétmilliárd forintot utal át Pécs számlájára az önkormányzat feladatainak ellátására. A pécsi országgyűlési képviselők lobbija nyomán csökkenhet az adósságállomány, de más területekre is juthat a támogatásból.

hirdetés

– Óriási sikernek könyvelhetjük el a kormányzat döntését, hiszen a kétmilliárd forintos támogatással a város működtetését finanszírozhatjuk nagyobb súllyal, s a pénzt a város a korábban felhalmozott adósság csökkentésére is fordíthatja – mondta lapunknak Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Mint azt Páva Zsolt elmondta, Pécs eleddig soha nem kapott ilyen mértékű támogatást; tavaly a szintén rekordnak számító egymilliárdos támogatás volt a legutóbbi ilyen juttatás. Utalt rá: júniusban soron kívül szintén egymilliárd forintot kaptunk a Zsolnay-negyed és a Kodály Központ idei és 2013-as működtetésére, valamint a Leőwey Gimnázium költöztetésére megszerzett állami forrásból is egymilliárd forintot megtarthatott a város annak ellenére, hogy az iskolát a jelenlegi helyszínen fejlesztik.

– Arra törekszünk, hogy minél előbb visszafizessük a szocialisták adósságát, hogy mielőbb megszabaduljunk a súlyos tehertől, amely nemcsak az önkormányzatot, hanem a pécsi intézményeket, közszolgáltatókat egyaránt nyomasztja – mondja már Hoppál Péter országgyűlési képviselő.

– A pénzből reményeink szerint jutni fog új buszokra is – tette hozzá Hoppál Péter.

 • zsuzsa Pécs

  ebből a lóvéból igazán juthatna játszótér felújításra,a játszóterek homokozójába friss homok és egy két fa a homokozók köré.hogy nyáron 40,fokba ne égjenek le a gyerekek.én már felneveltem három gyereket ezekben a gyenge játszó tereken,de van egy unokám és remélem lesz is még.őket is vinnem kell valahová.nem járhatunk minden nap aTettyére 23-éve,lakunk aTildy Z utcában.i.és az itteni,játszóterekhez nem igazán nyúltak,EZ IDŐ ALATT

 • szemle

  Miért mindig a másikat alázni?
  Ez amit maguk művelnek az undorító.
  Próbálja már mindenki felvállalni a maga hibáit, és nem a másikat ekézni.
  Valakinek már végre arra is figyelni kéne hogy a választó polgárokat képviseli.
  Az már röhej hogy a borász már 56 -ig aláz, 106 milla támogatás mellet.
  Hol szedte össze amije van.
  Ha egyszer mérleget von akkor mit érez?
  Kíváncsi lennék hogy a rendszerváltás előtt miből gazdagodott, és kit támogatott feltétel nélkül.

 • nyugger

  Páva Zsolt mióta országgyülési képviselő?

 • Kedves Péter

  Engem pedig ez a városvezetés nyomaszt. Nem lehetne ezen a visszamutogatáson már továbblépni ? Nem hiszem, hogy ilyen csekély a szókincse. A saját adósságukat miből fizetik majd vissza? Vizmü, Mecsekbusz, stb. akkor majd kire mutogatnak?