Remekül mennek az új buszok

Nyolc literrel fogyaszt kevesebbet 100-on, mint egy öreg Ikarus

Elégedett a Tüke Busz Zrt. azokkal a buszokkal, amelyeket az elmúlt hónaptól használ a társaság. A hónap végéig összesen tíz Credo fut a pécsi utakon.

hirdetés

Korábban a PécsMa.hu részletesen beszámolt az eddigi tapasztalatokról, míg a társaság csütörtökön sajtótájékoztatót is tartott a témában. Mint elhangzott, a Credók a Mercedes Conecto, illetve Citaro, de az Ikarus autóbuszokhoz képest is alacsonyabb fogyasztási adatokat produkálnak, teljes hosszban alacsony padlós kialakításuknak köszönhetően kerekes székkel is könnyen használhatók.

A buszok klimatizáltak, és korszerű utastájékoztató rendszerrel rendelkeznek. Motorjuk teljesíti a Euro 5-nél is szigorúbb emissziós szabványt, így a Credo Citadellek több mint kétharmaddal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki az elavult Ikarusokhoz képest.

A Tüke ugyan most még csak bérli az új buszokat, de szeptemberig mintegy 25-30 darabot vásárolhat meg. Közbeszerzést írnak ki, s könnyen lehet, hogy a 70 százalékban magyar anyagból készülő buszok futnak majd be.

Olvassa el korábbi cikkünket IDE KATTINTVA az eddigi tapasztalatokról és a jelenleg is zajló busztenderről!