Rendes Mikulások lesznek Pécsen

A tavalyi botrány után nem meglepő, hogy Joulupukkit nem várják szívesen Pécsen. A pécsi Mikulások azonban nem hagyják cserben a gyerekeket.

hirdetés

Óriási káoszt okozott tavaly a finn Mikulás hatalmas késése, mert a tömeg egyre idegesebb lett és a várakozás alatt egyre közelebb és közelebb nyomakodott a színpadhoz, majd végül ebbe a káoszba (ideges, lökdösődő felnőttek, síró gyerekek) érkezett meg.

Valószínűleg ez a botrány is közrejátszik abban, hogy idén Joulupukki nem kockáztat, nagyon rövidre fogja vidéki programját. A legközelebbi helyszín a Veszprém Megyei Kórház gyermekosztálya lesz, de megjelenik az ajkai és a győri helyszínen, valamint a budapesti karácsonyi vásáron is. December 1-jén érkezik hazánkba, és hat napig lesz Magyarországon.

Mivel a finn Mikulás tavaly igazi csalódást okozott, hiszen megváratta az apróságokat, nem is hívták Pécsre, inkább a város Mikulásával lehetnek együtt a gyerekek. Ő biztosan nem hagyja cserben őket. Ahogy minden évben, a szervezők idén is gondoskodnak arról, hogy a gyermekek ne maradjanak Mikulás nélkül.

A Pécsi Mikulás december 6-án a Széchenyi téren, az Adventi Vásár faházában este 6 órától várja a gyerekeket. Akik inkább Szent Miklós történetét szeretnék erősíteni gyermekükben, azoknak december ötödikén és hatodikán a püspökség szervez „Mikulásles” adventi múzeumpedagógiai foglalkozást.