Zsarukkal csaptak le a milliókkal tartozó Murphy’sre

Hosszú ideje nincs már bérleti szerződése a Király utcai Murphy’s Pubnak, ezért az önkormányzat megelégelte a dolgot és szépen elpakoltatta a főutcáról az étterem asztalait és székeit, mivel az ottani előkert használatára már több hónapja nincs engedélyük.

hirdetés

Rendőrök segítségével pakoltatták el a Murphy’s Pub Király utcára kirakott asztalait és székeit, miután a városvezetés megunta, hogy az étteremnek már réges-régen nincs szerződése arra, valamint a Biokomnak sem fizette be idén április vége óta a kipakoláshoz szükséges előkert- és közterület-foglalási díjat. A szigorú intézkedés a Murphy’s Pubot üzemeltető cég másik két Király utcai éttermére is vonatkozott, tehát a Massimo és a Dóm is becuccolt.

Itt az ideje a bepakolásnak!
Itt az ideje a bepakolásnak!

A város a Murphy’s Pubbal egyébként is igen komoly vitában áll a bérleti szerződés miatt, mert a cég nem akar fizetni, miközben az önkormányzat szerint a tartozásuk – kamatok nélkül – már tavasszal elérte a 30 millió forintot. Épp ezért nem meglepő, ha a város nemrég kemény kézzel töröltette bérlői sorából az üzemeltető céget. Jelenleg pedig épp a kiürítési pert készítik elő az étteremmel szemben.

A Massimo is pakol
A Massimo is pakol

Az étterem a „kiutasításuk” jogszerűségét folyamatosan vitatta, a városvezetés és a hatóság képviselőit nem engedték be, illetve csak simán tettek arra, hogy fizetniük kellene a bérleti díjat.

Nincs pénz, nincs közterület használat.
Nincs pénz, nincs közterület használat.

Ahhoz pedig, hogy ilyesmi a jövőben ne történjen meg, az önkormányzat változtatott azon a 10-15 éve megkötött elhibázott szerződési konstrukciókon, amelynek eredménye lehetett a Murphy’s Pub szabályszegése is. Elvileg tehát a jövőben nem fordulhat elő hasonló eset.

Nem viccel a város
Nem viccel a város

A tulajdonos nem hajlandó szóba állni a sajtóval, ugyanakkor a tulaj európainak aligha nevezhető módszere nemcsak a polgárokat húzza fel, hanem a környező éttermeket is, akik eddig tisztességgel, az emberi normákat és szabályokat betartva fizettek díjakat. Ők most azt tervezik, hogy ügyvédi letétbe helyezik díjukat.

  • Benjámin Kurilla

    Nem értem az ön logikáját! Ez éppen hogy kedves gesztus a városvezetéstől, hogy most léptek mikor véget ért a szezon, és nem május elején mondjuk.

  • Péter

    Persze ezzel meg kellett várni a nyár végét. Nehogy már főszezonban keljen elpakolnia. LOL. Nagyon csibész kis banda ez a Páva-Csizi-(Őri) trió.