Rendvédelmi dolgozók tették szebbé az állami gondozásban lévő gyerekek napját

150 állami gondozásban lévő gyermeket fogadtak május 21-én az Engel János úton, hogy különleges élményben részesítsék őket a gyereknaphoz közeledve. 

A NAV, a Büntetés-végrehajtási Intézet, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők, a polgárőrség, a közterület-felügyelet és egy motoros csoport munkatársai vettek részt a játékos versengés nevében szervezett rendezvényen.

– Közösen kialakítottunk egy akadálypályát, ahol minden állomáson más és más, az adott rendvédelmi szerv munkakörébe tartozó feladatot kellett a gyerekeknek teljesíteniük 15 perc alatt, természetesen játékos formában. A versenyen 5 és 18 év közötti gyermekek vettek részt, így minden korosztály számára élvezhető és teljesíthető pályát alakítottak ki a kollégák – mondta Vincze Tamás, a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület tagja és a gyereknap főszervezője. Hozzátette, minden gyermek elismerésben részesült a nap végén, majd az eredményhirdetés után közös ebéddel zárult a program.

A rendezvény célja elsősorban a kicsiknek nyújtott felejthetetlen élmény, emellett pedig az is, hogy a részt vevő szervek buzdítsák a legfiatalabb generáció képviselőit a rendvédelmi pályára lépés megfontolására.

 

Hirdetés