Rengeteg állatot láthatunk ma este Pécsett!

Ne feledjük, hogy a már hagyománnyá vált Állatkertek Éjszakájához Pécs is csatlakozik! Az egyedülálló kezdeményezés során augusztus utolsó péntekének éjjelén kinyitnak az állatkertek, hogy a misztikus éjszakában csodálhassák meg a látogatók az egzotikusabbnál egzotikusabb állatokat!

hirdetés

Az idei évben augusztus 25-e, péntek lesz az a nap, amikor az est beköszöntével pezsdül csak fel igazán a mecseki állatkert élete. Ezen a napon a pécsi állatkert hosszabbított nyitvatartással várja vendégeit, így jegyváltásra 21:30-ig, míg az állatkert látogatására 22:30-ig lesz lehetőség. Az állatkertek éjszakája rendezvényhez kapcsolódó programok 17 órakor kezdődnek.

Az érdeklődők 30 percenként lehetnek részesei egy vad találkozásnak, mely során megfigyelhetik, hogyan ejtik el zsákmányukat az állatkert lakói a szárazföldön és a víz alatt egyaránt. A kaland közben megismerhetik az állatok történeteit és bizonyos esetekben aktív résztvevői lehetnek a látványetetésnek is. A rendezvényen három alkalommal indítanak éjszakai állatkerti túrát, hogy az élmény még maradandóbb és tartalmasabb legyen.

A bátor látogatók az állatkert oktatótermében testközelből is megismerkedhetnek azokkal az állatokkal, akikre első látásra talán azt mondanák: “őket nem szeretem”. Tapi-zoo, bátorságpróba és állatbemutató várja itt az érdeklődőket.

Ez az éjszaka azonban nem csak az állatokról, hanem a természetről és annak rejtelmeiről is szól. Az este folyamán két alkalommal (18 és 21 órakor) is látványos kísérletekkel bizonyítja be a Varázsóra, hogy legyen éjszaka vagy nappal, a fizika egyszerre lehet szórakoztató és varázslatos.

Nem csak a Föld, de a világűr csodáival is találkozhatnak az állatkertbe érkezők. 20.30-tól távcsöves bemutatóval repülhetünk a csillagok közé, a Hold mellett naprendszerünk bolygóit is szemlélve.

A zoo partnere, a Janus Pannonius Múzeum közreműködésével a látogatók elutazhatnak az ókori Egyiptom állat alakú isteneinek misztikus világába és megismerhetik az antik kor legendás állatait.

A bővebb információt itt találod!