Teltház a szállodákban

Az elmúlt évek legjobb decemberét könyvelhetik el a pécsi szállodások idén, ami azt jelenti: végre nyereséges hónapot zárhatnak az esztendő utolsó hónapjában. A két ünnep között szinte minden pécsi hotelben telt ház lesz és a legtöbben a főtéren várják majd az éjfélt 31-én.

hirdetés

Minden lapunk által megkérdezett pécsi szállásadó szerint jól sikerült a év második fele a városi hotelekben, a december pedig a várakozásokon felül hozza a vendégeket. Úgy summázták az eredményeket, hogy várhatóan profitot termel számukra az év vége, mert rengetegen Pécsen pihenik ki az évet, no meg a karácsonyt.

– Komplett csoportok foglaltak nálunk. Bár a karácsony napjai nálunk jellemzően nem erősek, a két ünnep között teljes telt hát lesz egészen a január eleji hétvégéig – újságolta lapunknak Pataki Zita, a Hotel Laterum értékesítési vezetője. Kitért arra is, hogy bár a szállóban külön szilveszteri program nem lesz, ennek ellenére sokan szállnak meg náluk az év utolsó napján is.

Nagy rohamra készülhet mindenki
Nagy rohamra készülhet mindenki

A Hotel Arkadia vezetője, Ruzsa Csaba azt mondta, karácsony másnapjától lesz tele az épület, s az egész december a vártnál jobban teljesített. A belvárosi szálláshelyre érkezők nagy része jó előre lefoglalta a szállását, éppen azért, mert pécsi szilveszterezésben gondolkodtak.

A Danubius Hotels pécsi hoteljét, a Palatinust irányító Danka András is elégedett az eredményekkel. Náluk is pénteken csekkolnak be a legtöbben, onnantól indul a nagyüzem egészen a következő vasárnapig, amikor is hazautaznak a Pécsen lazulók.

Baranya egyéb vidékein sem panaszkodhatnak. A villányi, siklósi panziósok is rohamra készülhetnek, de a gyógyfürdős, wellness-szolgáltatásokkal rendelkező létesítmények háza tján is kimagasló a foglalás.