Republic és BOSS a Vízfesztiválon

Szórakoztató gyermekprogramokkal, nagyszabású koncertekkel és természetesen jó borokkal, finom ételekkel várja a pécsieket az idei Vízfesztivál.

hirdetés

Több mint egy évvel ezelőtt zárult le a SUEZ és Pécs városa közötti jogvita, és városunk megszerezte a Pécsi Vízmű többségi tulajdonát. Az évforduló kapcsán immár második alkalommal kerül megrendezésre az idén 2014. október 4-én tartandó Vízünnep elnevezésű rendezvény a Széchenyi téren.

Sajnos a Republic már Cipő nélkül fog fellépni
Sajnos a Republic már Cipő nélkül fog fellépni

Fodor József, a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. vezetője lapunknak elmondta, hogy az egész napon át zajló fesztivál programjainak megszervezésekor egyaránt gondoltak a gyerekekre és a felnőttekre is.

Az apróságok számára a rendezvény ideje alatt jótékonysági játszóházat nyitnak, ahol az arcfestés, a bábkészítés és egyéb szórakoztató gyerekprogramok mellett az adakozó kedvű pécsiek különböző olyan élményeket is felajánlhatnak a srácok számára, mint például ingyenes úszásoktatás, kirándulás, vagy lovaglás. Emellett fellép még Tamás Éva Játéktára is, aki játékos, megmozgató koncertjével újra be fogja vonni a gyermekeket a zene és a költészet világába.

Nem sokat kell már aludni a sült malacig
Nem sokat kell már aludni a sült malacig

Az idősebbek számára a Vízfesztivál szervezői idén számos könnyűzenei produkcióval rukkolnak elő. Fellép Pécs egyik büszkesége, a több tehetségkutatón is rangos eredménnyel végző Band of Streets, az együttes New Orleans-i ihletésű fúvós zenéjével már több helyi- és országos rendezvényen is elcsavarta a nézők fejét.

Utána következik Szűcs Antal Gábor és Gál Péter „Latin Varázs” című akusztikus gitárkoncertje, majd pedig az este egyik csúcspontjaként színpadra áll a legendás pécsi Zsűri zenekar is. A Vízfesztivált a Republic fogja zárni, a zenekart bizonyára senkinek nem kell bemutatni.

Nincs pécsi fesztivál kitelepülő borászatok és éttermek nélkül, így tehát a Vízfesztiválon is kedvükre ehetnek-ihatnak a helyiek, hiszen lesz itt a malacsütésen kívül még lángosozás, kivonul a térre a Radó Pincészet, a Matias Pince, a Jókai Bisztró és a Trafik Étterem is.