Retró koncertek az év végére

Nem teszi jól, ha elutazik Pécsről az a zenerajongó, aki korunk és az elmúlt évtizedek legnagyobb sztárjaira kíváncsi. December 28. és 30. között ugyanis három estén át is szuperkoncerteken lépnek retro- és mai sztárok is. 

hirdetés

– Hatalmas pörgésre számíthatnak a koncerthelyszínekre ellátogatók, ugyanis korunk és az elmúlt évtizedek legnépszerűbb előadóit igyekeztem Pécsre csábítani. A már-már megszokott Neoton Família mellett a Bereczki-Szinetár páros szereplésének a pár közelmúltbeli szakítása adhat némi fűszert, de a Csík zenekar fellépése is igazi kuriózumnak számít majd – meséli a fellépések szervezője, Trubics Zorán.

Goombay Dance Band: igazi retró hangulat lesz

Az év végi szuperkoncertek szervezője kiemelte: karácsony után két nappal, december 28-án, este héttől az orvosi kar aulájában igazi egyéniséggel, Hobóval, azaz Földes Lászlóval egészül ki az egész Kárpát-medencében hihetetlen népszerűségnek örvendő Csík zenekar.

– A Magyarországon immár 23 éve működő Csík elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója. Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt – mondja Trubics. Szerinte kimondható, hogy a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott sikeres ötvözését egy új műfaj megteremtésével hozták létre.

Egy nappal később, december 29-én azok a sztárok érkeznek, akiktől ma hangos a bulvársajtó. – Szerencsére csak a magánéletük miatt, hiszen a zenéjük ma is páratlan. Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Pécsen teszi ékes tanúbizonyságát annak, hogy együtt, egy igazi karácsonyi évbúcsúztató esttel képesek lehozni a csillagokat, s ugyanúgy, ahogy eddig, könnyet tudnak csalni a közönség tagjainak a szemébe – utal a fellépésre a szervező.

A párosnak egyébként éppen most jelent meg karácsonyi duett lemeze, ezt mutatják be 29-én este az orvosi kar aulájában. – Emellett persze elhangoznak legsikeresebb dalaik is. Sőt, egy táncos produkció is emeli az est hangulatát – teszi hozzá Trubics.

Neoton: manapság is teltházat csinálnak.

Az év legnagyobb durranását azonban sokaknak idén is a pécsiek körében hatalmas népszerűségnek örvendő Neoton Família szolgáltatja majd. – Már csak azért is, mert idén a hetvenes-nyolcvanas évek legütősebb, európai diszkóslágereket játszó csapata, a Goombay Dance Band lép fel velük 30-án este héttől a Lauber Sportcsarnokban. Igazi szilveszteri hangulat lesz, csúcsminőségű fények, hangok, látványelemek – így a szervező.

A Goombay Dance Band egyébként még 1970-ben alakult, az akkori NSZK-ban Oliver Bendt kezdeményezésére. Ő a mai napig a frontember! – Csodálatos hangjával, igazi karibi hangulatú slágereivel az egekbe vitte a csapatot, hiszen a Boney M, a Saragossa Band vagy éppen a Dzsingisz Kán zenekarral együtt hódították meg a világot. A legnagyobb slágerekkel érkeznek Pécsre, ahol addig soha nem jártak; felcsendül a Marakesh, a Sun Of Jamaica, a Seven Tears, az Eldorado vagy éppen My Bonnie című örökzöld is. Sőt, a Neotonnal együtt is dalra fakadnak, néhány dal erejéig – sorolja Trubics Zorán, aki hozzáteszi: a Neotonban eddig sem kellett soha csalódni, így a kortalan sztárok idén is minden nagyobb slágerükkel hozni fogják a legjobb minőséget.

A szervező azt mondta, minden nagyobb év végi buli iránt hatalmas az érdeklődés, ezért érdemes idejekorán megváltani a jegyeket a megszokott elárusítóhelyeken.