Ritkábban közlekednek este 8 után a pécsi buszok péntektől

Jelentősen csökkent az esti utasforgalom a pécsi buszokon a kormány által bevezetett, este nyolc és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom miatt. Ezért a Tüke Busz november 20-tól módosítja az éjszakai járatok menetrendjét. Mutatjuk a részletek.

hirdetés
Uránia Mozi

Az okoskamerás utasforgalmi felmérések adatai alapján jelentősen lecsökkent ebben az időszakban az utasforgalom. Az este nyolc óra után közlekedő járatok kihasználtsága 10 százalék alatti, a 21 óra után közlekedő járatokon – főleg a peremterületek felé tartó vonalakon – mindössze 1-2 utas utazik – derül ki a pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A társaság emiatt az esti és éjszakai járatainak menetrendjét péntektől módosítja.

Este nyolc és kilenc óra között a megszokottnál ritkábban közlekednek majd a járatok, míg az este kilenc és hajnali négy óra közötti idősávban csökkentett menetrend lép életbe. Hajnali négy és öt óra között fokozatosan visszaáll a nappali megszokott menetrend.

A csökkentett menetrend legfontosabb változása a kertvárosi járatokat érinti: 21 óra után már csak a 973-as jelzésű, éjszakai járatok közlekednek a déli városrészbe. A keleti és nyugati városrész fő buszvonalain a megszokottnál kevesebb járat szállítja az utasokat.

A részletes menetrend ide kattintva olvasható.

Mint írja az önkormányzat, a módosítás nem befolyásolja a több műszakban dolgozó pécsiek eljutását munkahelyükre, munkába járásukat és hazautazásukat továbbra is biztosítja a vállalat. Emellett továbbra is ellenőrzik a járatok utasforgalmát, és amennyiben indokolt, újabb menetrendi változtatásokat hajtanak végre.