Rossz hír a pécsi családoknak: elmarad a Szamárfül Fesztivál

A fertőzésveszély miatt a családok biztonsága érdekében nem rendezi meg a Szamárfül Fesztivált a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

hirdetés
Uránia Mozi

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján évről évre 10-15 ezren vesznek részt a Zsolnay Kulturális Negyedben. A ZSÖK nehéz, de felelősségteljes döntést hozott idén: az augusztus 28–30-ára tervezett Szamárfül Fesztivál elmarad – tájékoztatta lapunkat a ZSÖK.

Idén sajnos nem játszhatnak együtt a gyerekek a fesztiválon

– Az egyik kedvenc fesztiválunkról van szó, aminek a szervezésébe a szívünket-lelkünket beletettük, de ez olyan helyzet, ahol a szívünk helyett az eszünkre kellett hallgatnunk, bármennyire szomorúak is vagyunk – mondta Kacsányi Éva programigazgató.

Az idei lett volna a 9. Szamárfül Fesztivál, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan az volt a célja, hogy az iskolakezdés előtt még egy hatalmas kalandban legyen része a családoknak a gyerekbirodalommá és játszóházzá alakult Zsolnay-negyedben.

– Ironikus, hogy a fesztivál szlogenje – „Szamárság lenne otthon maradni!” – idén éppen az ellenkezőjére fordult. Nagyon bízunk benne, hogy 2021-ben mindent bepótolhatunk – nyilatkozta Rózsa Zoltán, a ZSÖK ügyvezetője.

A fesztivál kabalaállata, Sanyi csacsi idén otthon marad, de már lelkesen tervezi a 2021-es újbóli találkozást – zárul a közlemény.