Ruzsa Csaba 2020-ról: munkahelyteremtéstől a klímavédelemig

A napi munkamenet, egyetemi dolgozatok javítása és az estéket betöltő évzáró események tematizálták Péterffy Attila polgármester általános helyettese, Ruzsa Csaba karácsony előtti mindennapjait. Évzáró kis interjúnkban a pécsi alpolgármester beszélt röviden az elmúlt hónapok munkájáról és a közeljövő terveiről.

hirdetés

– Hogyan indult és telt a karácsony?

– Családi körben, Pécsen, jó hangulatban teltek az ünnepek, megpihentem egy kicsit. Nem volt baj, mert még a karácsony előtti utolsó napokon is egyetemi dolgozatokat javítottam a napi munkamenet mellett, úgy, hogy minden estére jutott valamilyen évzáró esemény is.

– Mik voltak a legfontosabb tennivalók a választások után a gazdaság területén?

– Sok szakmai előkészítő munkát indítottunk útjára a munkahelyteremtés és az infrastrukturális fejlesztések terén. Nagy hangsúlyt fektettünk a pécsi vállalkozók véleményének megismerésére. A célunk az, hogy a korábbinál sokkal aktívabb napi kommunikáció tudjon kialakulni, ez a jövő év kiemelkedő feladatai közé tartozik.

– Mik lesznek a legelső feladatok az újévben?

– 2020-ban már szeretnénk olyan konkrét döntéseket meghozni, amelyek a gazdaság fejlesztése és a munkahelyteremtés terén jelentős eredményekkel járnak. Több függőben lévő kérdést, félbemaradt beruházást, elhanyagolt ingatlan ügyét szeretnénk lezárni. Az elképzeléseinkhez újszerű pénzügyi megoldásokat szeretnénk bevonni. 2020 nyarára feláll az Európai Unió bizottságának szakmai terve, így akkor már mind a közvetlenül lehívható, mind a hazai keretből elérhető forrásokra komoly rálátásunk lesz, ezeket szeretnénk minél jobban kihasználni. Fontos cél az is, hogy még az év első negyedévében elindítsuk elsősorban egyetemi szakértők bevonásával egy olyan energiahatékonysági és klímavédelmi akcióterv előkészítését, amely immár konkrét intézkedéseket fogalmaz meg ezeken a területeken.

– Mit kíván Pécsnek, a pécsieknek és maguknak az újévre?

– Pécsnek és a pécsieknek azt, hogy a munkánk minél több kézzelfogható eredményével találkozzanak, nekünk pedig kitartást ugyanehhez.

hirdetés

Hirdetés