Buli után halt meg a 17 éves lány

Kábítószer és alkohol együttes miatt halhatott meg egy fiatal lány Orfűn – értesült lapunk. T. Bianka (17) együtt bulizott barátjával. A sásdi fiú csütörtök hajnalban a halott lány mellett ébredt.

hirdetés

Fekete zászló leng a pécsi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola homlokzatán. Bianka tragédiája előtt értetlenül állnak a diákok és a tanári kar. A lány és barátja, J. Attila (22) a csütörtök éjjelt együtt töltötték, a lány családjának orfűi házában.

Információink szerint a fiú reggel sikertelenül próbálta felébreszteni a lányt, aki akkor már órák óta halott lehetett. Úgy tudjuk, hogy egyes vélemények szerint a lány nyugtatót és alkoholt fogyasztott. Az elsődleges szekértői vélemény szerint a halál oka mérgezés vagy a hányadék belégzése lehetett.

Bianka ismerősei szerint nem nyugtatót, hanem úgynevezett “biodrogot” vehetett be, lányról azt mondták, hogy tisztában volt a határokkal, és nem szívja túl magát.

– Én nem drogoztam soha, de tudom, hogy ha arra iszik, akkor az nagyon veszélyes – mondta lapunknak Bianka egyik ismerőse.

A tragédia akár megelőzhető is lehetett volna, ha az eszméletlen lányt oldalára fordítják, mert a biodrogtól és az alkoholtól együtt hányni lehet.

A szekértő szerint a „biofű” hatása összeadódhatott az alkoholéval, ezért történhetett a tragédia.

– Ezeknek a szintetikus, tévesen biofüveknek nevezett szereknek a jellemzője, hogy zavart, tájékozatlan, paranoid állapot lép fel, a fogyasztó nem tud magáról. Ha erre ráiszik, az csak rosszabbítja a helyezett – mondta lapunknak dr. Szemelyácz János addiktológus szakorvos. Szerinte ezeknek a szintetikus szereknek sok száz változata van, pár száz forintért hozzá lehet jutni, elsősorban indiai és kínai laboratóriumokban készülnek.

A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben, mert nem merült fel az idegenkezűség – mondta lapunknak Berlász Viktória szóvivő.